A-
A+

Kvinna inte längre misstänkt i mordutredning

Överåklagare Mikael Björk. Arkivbild.
Överåklagare Mikael Björk. Arkivbild.
BrottTT

En kvinna avförs som misstänkt i en utredning av ett eventuellt giftmord i Skövde. Utredningen saknar nu helt misstänkta.

Det saknas konkret stödbevisning, uppger överåklagare Mikael Björk i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

En man i 60-årsåldern avled i Skövde 2018. Först avskrevs mannens död som ett sjukdomsfall. Efter att nedläggningsbeslutet prövades två gånger, på begäran av mannens anhöriga, beslutade åklagare Mikael Björk att fallet skulle återupptas 2020. Han menade att det framkommit nya relevanta uppgifter.

I april kunde Svenska Dagbladet dessutom berätta att halter av giftet antimon hade hittats i mannens blod, nästan två år efter dödsfallet.

En kvinna som hållits misstänkt för mannens död avförs nu från utredningen, meddelade Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på torsdagen.

"Vi har förhört den misstänkta kvinnan, som nekar till brott. Det saknas konkret stödbevisning vilket gör att det inte går att bevisa att personen har gjort sig skyldig till brott. Kvinnan är därmed avförd från utredningen. Det finns ingen person i utredningen som är misstänkt", uppger överåklagare Mikael Björk i pressmeddelandet.

"Eftersom mord inte preskriberas och det inte finns en misstänkt gärningsperson lämnar nu överåklagare Mikael Björk tillbaka ledningen av förundersökningen till Polismyndigheten", skriver Åklagarmyndigheten vidare i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.