Kvinna skjuten med raket i ansiktet

Kvinnan fördes till sjukhus med oklart skadeläge. Arkivbild.
Kvinnan fördes till sjukhus med oklart skadeläge. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

Annons

Annons

En kvinna har fått en raket i ansiktet utanför en pizzeria i Öxnehaga centrum i Jönköpings kommun. Enligt polisen har någon eller några skjutit av raketen mot kvinnan.

Hon är förd till sjukhus med ambulans men skadeläget är oklart. Polisen har varit på plats för att samla vittnesuppgifter och säkra spår i form av raketrester och en anmälan om misshandel är upprättad.

Raketer ska ju riktas uppåt och ingen annanstans, därför rubriceras det som misshandel, säger polisens presstalesperson Daniel Söderqvist.

Under onsdagskvällen skadades också en 16-årig pojke av en raket i ögat i Lidköping. Han fördes till sjukhus i ambulans blödande och med en svullnad. Händelsen utreds som vållande till kroppsskada alternativt framkallande av fara för annan.

Polisen skriver på sin hemsida att det skjutits av många raketer och smällare de senaste dygnen i polisregion Öst, och även på många andra platser i landet. Man vill understryka att det är förbjudet för personer under 18 år att använda raketer och smällare.

Och vad vi vet är en merpart som är ute och smäller under 18 år, säger Daniel Söderqvist. Det finns ett föräldraansvar i det här också.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons