Kvinnlig discjockey het palestinsk potatis

Den palestinske premiärministern Mohammad Ishtayeh. Arkivbild.
Den palestinske premiärministern Mohammad Ishtayeh. Arkivbild.
MellanösternTT-AFP

Ett framträdande av en kvinnlig discjockey vid en religiös plats nära Jeriko på Västbanken har blivit en het palestinsk politisk potatis.

Annons

Annons

Annons

Annons

Sama Abdulhadi anses av många vara den första palestinska kvinna som blivit professionell discjockey, och den israeliska tidningen Haaretz har krönt 30-åringen till den "Palestinska technodrottningen".

Men nu är det färdigspelat för ett tag. Hon greps av palestinsk polis dagen efter att hon framträdde vid Nebi Mussa, som enligt islamisk tradition är Moses grav.

Hennes familj uppger att en ansökan om frisläppande mot borgen har avslagit och Ammar Dweik – chefen för Oberoende palestinska kommissionen för mänskliga rättigheter – säger att en domstol på tisdagen beslutade att Abdulhadi ska sitta häktad i ytterligare minst 15 dygn.

En videosnutt från evenemanget vid Nebi Mussa, där det också finns en moské, visar män och kvinnor som dansar tillsammans – vilket väckt ilska i konservativa kretsar.

Dessutom råder virusrestriktionerna på Västbanken.

Nu har det gått så långt att premiärminister Mohammad Ishtayeh beordrat att en utredning ska "avgöra vad det var som hände vid Nebi Mussa".

Ammar Dweik tycker att det hela gått för långt och påpekar att Abdulhadi hade tillstånd av turistdepartementet att framträda vid platsen.

Om elektronisk musik inte var lämplig för den borde departementet inte ha gett sitt tillstånd, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons