A-
A+

Kvitterade på stopptid – kallas in till EM-kvalet

Martin Olsson kallas in till Sveriges EM-kvaltrupp. Arkivbild.
Martin Olsson kallas in till Sveriges EM-kvaltrupp. Arkivbild.
FotbollTT

Svenska ödesmatcher i EM-kvalet och ännu fler frågetecken i truppen. Då kallar Janne Andersson in Martin Olsson för att täcka upp.

Annons

Det svenska herrlandslaget i fotboll är pressat inför de kvalmatcher som stundar. EM-platsen hänger på en skör tråd – och i det svenska laget finns det flera frågetecken.

Burnley-mittbacken Hjalmar Ekdal lämnade förra veckan återbud och har ersatts av den nyblivne Celtic-spelaren Gustaf Lagerbielke. Dessutom tvingades lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf bytas ut från matchen mot Arsenal i söndags. Anledningen? Sjukdomssymtom, förklarade United-tränaren Erik ten Hag till klubbens webbplats.

Angående Victor Nilsson Lindelöf bekräftar Andersson vad ten Hag tidigare sa.

Jag utgår från att han återhämtar sig snabbt, säger Andersson.

Väntar på besked kring duon

Under måndagen meddelade också Andersson att det finns ytterligare frågetecken i den svenska truppen. Både Anderlecht-spelaren Ludwig Augustinsson och Midtjylland-spelaren Kristoffer Olsson har stannat kvar i klubblagen för att undersökas.

Vi väntar på besked och får se vad det landar i. Vi har valt att kalla in Martin Olsson redan nu, säger Andersson.

Martin Olsson spelar till vardags i Malmö FF och kvitterade i söndags klassikermatchen mot IFK Göteborg på stopptid.

För Andersson och det svenska landslaget väntar nu matcher mot Estland och Österrike i EM-kvalet. Två matcher av högsta vikt för Sverige som jagar en plats till EM nästa sommar.

Tror på tuffa matcher

Det kommer att bli två fysiska matcher, tuffa matcher. Österrike såg vi hur de såg ut i juni och de kommer säkert att spela på ett liknande sätt. Estland spelar väldigt direkt, löpvilliga och fysiska. Det blir två tuffa matcher på kort tid, säger Andersson.

Sverige ligger inför denna samling trea i kvalgruppen. Sju poäng, och en match mindre spelad, bakom ledande Österrike och fyra poäng bakom Belgien. Sverige möter Estland borta den 9 september och Österrike hemma i Solna den 12 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.