A-
A+

Kyss upprör – fler länder stoppar "Lightyear"

De animerade rollfigurerna Buzz Lightyear och Alisha Hawthorne i filmen 'Lightyear'. Filmen stoppas i flera länder, anledningen uppges vara en kyss mellan Hawthorne och en annan kvinnlig animerad figur.
De animerade rollfigurerna Buzz Lightyear och Alisha Hawthorne i filmen "Lightyear". Filmen stoppas i flera länder, anledningen uppges vara en kyss mellan Hawthorne och en annan kvinnlig animerad figur.
FilmTT-AFP

Annons

Annons

Tidigare i veckan meddelade tillsynsmyndigheten i Förenade Arabemiraten att Disneys nya animerade familjefilm "Lightyear" förbjuds att visas i landet. Anledningen: filmen innehåller en scen där två animerade kvinnofigurer kysser varandra.

Flera länder har följt Förenade Arabemiratens exempel. Hittills uppges totalt 14 länder, främst i Mellanöstern, ha stoppat filmen.

Pixar-producerade "Lightyear", som handlar om rollfiguren Buzz Lightyear från de populära "Toy story"-filmerna, har premiär i Sverige i dag, onsdag. Filmen väntas bli en riktig kassako.

Den aktuella filmscenen har redan varit föremål för kontroverser i USA, där den till en början var bortklippt från filmens slutversion. Pixar och Disney backade dock och scenen kom med, efter det att anställda anklagat dem för att inte vara tillräckligt engagerade i hbtq-frågor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.