La Liga: Messis utköpsklausul gäller

Lionel Messis framtid i Barcelona är osäker. Arkivbild.
Lionel Messis framtid i Barcelona är osäker. Arkivbild.
FotbollTT

Försöker Lionel Messi tvinga fram en flytt?

Superstjärnan dök aldrig upp på Barcelonas obligatoriska virustestning och får därmed inte delta i måndagens träning.

Men han blir inte gratis för en eventuell ny klubb, slår La Liga fast.

Annons

Annons

Argentinarens frånvaro ökar spekulationerna om att han är på väg bort från den spanska storklubben. 33-åringen ska redan på förhand ha meddelat Barcelona att han inte tänkte dyka upp till helgens samling, där spelarna på söndagen genomgick obligatoriska covid-19-tester för att på måndag starta träningen inför kommande säsong.

Tidigare i veckan kom chockbeskedet att Messi krävt att få lämna Barcelona, klubben han anslöt till som 13-åring.

Kontraktstvist

"Barça" vill behålla sin profil som har ett år kvar på kontraktet, men enligt spanska tidningar står argentinaren på sig. Marca skrev på lördagen att han bestämt sig för "att gå i krig" mot fotbollsklubben för att tvinga fram en flytt.

Manchester City, Paris Saint-Germain och Inter har nämnts som tänkbara destinationer.

Samtidigt har det rått osäkerhet kring Messis utköpsklausul och huruvida den gäller eller ej. Nu har den spanska fotbollsligan uttalat sig, och La Liga går på Barcelonas linje. Det betyder att klausulen på 700 miljoner euro, motsvarande runt 7,25 miljarder kronor, gäller.

Annons

Annons

Måste köpas ut

Tidigare har det rapporterats om att Messi har en annan klausul i kontraktet som låter honom lämna klubben gratis i slutet av varje säsong, men den klausulen gick ut i juni. Argentinarens advokater ska dock ha hävdat att klausulen borde förlängas på grund av den coronaförsenade säsongen.

Men beskedet från La Liga är tydligt: det enda sättet för Messi att släppas från kontraktet är om utköpsklausulen betalas.

På söndagsmorgonen samlades journalister utanför Barcelonas träningsanläggning Ciudad Deportiva för att se vilka spelare som dök upp till testerna. Medan nye tränaren Ronald Koeman och spelare som Luis Suárez och Arturo Vidal – som båda ryktas bort från klubben – passerade genom grindarna, lyste Messi med sin frånvaro. Enligt rapporter skulle han ha testats klockan 10.15.

Nästa La Liga-säsong börjar om mindre än två veckor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons