A-
A+

La Liga om Barça: "De kan reglerna"

Enligt Javier Tebas, den spanska fotbollsligans ordförande, är Barcelona på rätt väg. Arkivbild.
Enligt Javier Tebas, den spanska fotbollsligans ordförande, är Barcelona på rätt väg. Arkivbild.
FotbollTT

Enligt Javier Tebas, La Ligas ordförande, är Barcelona på rätt spår. Men de har en hel del kvar att göra.

Spelare kan inte tvingas bort eller pressas, det är vad kollektivavtalet, lagen, förnuftet och etiken säger. Utifrån det känner Barcelona till de regler och det ansvar som finns i detta avseende, säger Tebas.

Annons

Annons

Enligt Javier Tebas, La Ligas ordförande, är spanska storklubben Barcelona på rätt spår när det gäller att kunna registrera nyförvärv inför ligaspelet som inleds i augusti.

De vet vad de måste göra. Jag tror att de har lite jobb kvar för allt de behöver göra, men jag tror att de är på rätt spår, säger Tebas på ligans kickoff inför säsongen enligt Mundo Deportivo.
Om de (nyförvärven) är med när La Liga startar? Det är upp till Barcelona. Jag kan säga att de kan reglerna och vet mycket väl vad de måste göra.

Tebas förklarar även hur Barça kunnat genomföra stora värvningar i sommar, trots att klubben har stora skulder.

De har kunnat sälja tillgångar, vilket de har varit tvungna att göra, och sänkt löner. Det är det som gör det möjligt.

Under stora delar av sommaren har mycket kring Barcelona handlat om mittfältaren Frenkie de Jongs vara eller icke vara. Enligt spanska medier har Barça bett spelaren att antingen acceptera en lönesänkning eller gå med på att lämna Camp Nou.

La Liga kommer att göra vad vi kan för att att genomdriva vårt kollektivavtal med AFE (organisationen för fotbollsproffs i Spanien). Spelare kan inte tvingas bort eller pressas, det är vad kollektivavtalet, lagen, förnuftet och etiken säger. Utifrån det känner Barcelona till de regler och det ansvar som finns i detta avseende, säger Tebas.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.