A-
A+

Läckberg: Intresserad av människans dåliga sidor

Camilla Läckberg är tillbaka med en ny såpopera, 'Strandhotellet'.
Camilla Läckberg är tillbaka med en ny såpopera, "Strandhotellet".
TvTT

Camilla Läckberg är tillbaka med en ny såpopera – den här gången går hon dessutom "all in" i statistrollen som leopardkvinnan Sussie.

Jag är väldigt "bjussig" där faktiskt. Vi sminkade till och med dit klimakteriesvett mellan tuttarna, säger deckardrottningen.

Annons

Annons

Camilla Läckberg har skrivit den övergripande handlingen i 'Strandhotellet'. Jenny Ulving McCabe gör comeback som skådespelare.
Camilla Läckberg har skrivit den övergripande handlingen i "Strandhotellet". Jenny Ulving McCabe gör comeback som skådespelare.

Grundidén bakom Camilla Läckbergs nya såpopera kom till på tåget mellan Vänersborg och Stockholm. Efter tv-serien "Lyckoviken" ville Viaplay ha ett nytt program i samma stil, och när Läckberg klev av på perrongen i huvudstaden hade hon kläckt idén.

Allt började med att det kändes väldigt härligt att befinna sig i hotellmiljö, det finns en otrolig grogrund för konkurrens där, säger Camilla Läckberg till TT.

Hon fick själv erfarenhet av branschen när hon arbetade som "black jack-dealer" parallellt med universitetsstudierna, men kallar sig också för "en hotellnörd av rang".

Såpoperan har fått namnet "Strandhotellet", och utspelas på en liten ort på västkusten. Berättelsen innehåller kärlek, konkurrens mellan två familjer, svartsjuka, och – eftersom Läckberg är inblandad – ett mystiskt dödsfall.

Jag har alltid varit intresserad av människans dåliga sidor. Ju äldre jag blir, desto mer fascinerad blir jag av drivkraften i avundsjukan och svartsjukan, säger Camilla Läckberg.

"Stort kontrollbehov"

Tillsammans med ett gäng producenter och manusförfattare tog hon grundidén till ett så kallat writers room, för att sila fram den slutgiltiga berättelsen.

Jag har ett väldigt stort kontrollbehov, så det här har varit en nyttig övning för mig. Det handlar mycket om att vara ödmjuk. Har någon annan en bättre idé än en själv måste man vara beredd att svälja sin stolthet, annars blir det inte en bra slutprodukt, säger Camilla Läckberg.

Hon har även plockat fram sin inre teaterapa för att göra statistrollen Sussie, en raffig hotellbesökare klädd i leopardmönstrat. Men själv identifierar hon sig mer med receptionisten Lojsan.

Hon är lite gränslös, inte så mycket för de fina salongerna direkt och jag har aldrig känt mig hemma i fina salonger. Nu har jag lärt mig hur man uppför sig, men jag trivs allra bäst i en husbil på en camping i Trosa. I ett par foppatofflor. That's my people, säger Camilla Läckberg.

Annons

Annons

Gör comeback

Tv-serien innehåller skådespelare som Samuel Fröler, Marianne Mörck och Rennie Mirro. Camilla Läckberg ville även blinka till sin barndoms favoritsåpor, vilket har resulterat i Jenny Ulving McCabes skådespelarcomeback. Hon är bland annat känd från 90-talsserien "Vänner och fiender".

Jag har inte synts någonstans på länge, men jag har aldrig känt att jag har lämnat branschen bakom mig. Jag har gjort annat under perioder, sedan har det alltid varit en del av mitt liv ändå. Det kändes naturligt att göra det, säger Jenny Ulving McCabe.

Hon spelar Vendela, en konstnärssjäl, som träffar hotellägaren Verner och flyttar med honom till den lilla orten.

Man blir kanske misstänksam och frågar sig vad hennes motiv är. Hon har ett mörkt förflutet och frågan är vad hon gör där? Är hon god eller ond? säger Jenny Ulving McCabe.

"Strandhotellet" har premiär den 7 mars på Viaplay.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.