A-
A+

Lag Hasselborg föll – efter skotsk vändning

Anna Hasselborg.
Anna Hasselborg.
CurlingTT

Lag Anna Hasselborg hävdade sig mot ett formstarkt Skottland och fick en tidig ledning i sin tredje match i curling-EM.

Men skotskorna vände på steken – och svenskorna rådde inte på motståndarna i slutomgångarna utan förlorade med 5–8.

Annons

Annons

Två förluster och en seger. Så ser facit ut för de svenska curlingdamerna efter att de förlorat mot Skottland under söndagseftermiddagen. Lag Hasselborg inledde mästerskapet i lördags genom att städa av Tjeckien med 5–3, men mot Ryssland fick svenskorna se sig besegrade med 5–6 efter en rysare som fick avgöras i skiljeomgång.

Mot Skottland fick svenskorna en kanonstart och efter tre omgångar ledde lag Hasselborg med 4–1. Men Skottland, som inlett mästerskapet med två raka segrar, vände underläget till en 6–4-ledning i den åttonde omgången och i de sista omgångarna lyckades inte svenskorna komma ikapp. Matchen slutade därför med svensk förlust, 5–8.

Sverige, som på både herr- och damsidan är regerande Europamästare och på herrsidan även nyblivna världsmästare, har därmed på nationsnivå fått en böljande start i EM i Lillehammer.

Lag Edin fick revansch

Skottland blev även för mycket för de svenska herrarna i premiären, men i matchen därpå revanscherade sig lag Niklas Edin och sopade hem första vinsten mot Danmark. En jämn match avgjordes i nionde omgången där Sverige till sist segrade med efter 9–5 mot Danmark.

Det kändes som vi förde matchen ganska mycket, vi var det starkare laget. Men de gnetade på och spelade bra runt mitten och kom åt stenar som inte riktigt vi gjorde, säger Niklas Edin.

Danmark bjöd mycket riktigt på en tuff match. Inför sista omgången stod det lika, 5–5. Väl i sista omgången fick Sverige rejäl utdelning med fyra poäng.

Vi går ganska hårt för att avgöra matchen där. Vi går väl lite på knock och det är skönt att få den där fyran, säger Edin och fortsätter:
Vi är på gång, men vi behöver få in lite mer tryck i början av matcherna, så vi kan få en ledning och lite mer arbetsro.

Så blev det också i kvällsmatchen mot Finland. Lag Edin vann med 7–1 sedan finländarna gett upp efter den sjätte omgången.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.