Läget i de andra EM-kvalgrupperna

Nederländerna, som vann EM 2017, är ett av lagen som redan är klara till nästa EM, 2022. Arkivbild.
Nederländerna, som vann EM 2017, är ett av lagen som redan är klara till nästa EM, 2022. Arkivbild.
FotbollTT

Nederländerna och Tyskland är tillsammans med värdnationen England redan klara för fotbolls-EM 2022 och bland annat Sverige är på god väg dit.

Här är läget grupp för grupp inför de kommande kvalmatcherna.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

De nio gruppettorna och de tre bästa tvåorna är direktkvalificerade till EM. Övriga grupptvåor får spela playoff om de tre sista EM-platserna.

Grupp A: Regerande mästarlaget Nederländerna har säkrat gruppsegern och en EM-biljett. Ryssland ligger tvåa inför avslutningen, men jagas av Slovenien som dock har en match mer spelad. Även Kosovo har kvar en liten chans att knipa andraplatsen, men har å andra sidan båda mötena mot Nederländerna kvar.

Övriga lag: Turkiet och Estland.

Grupp B: Danmark (åtta raka segrar) och Italien (sju raka) är obesegrade och redan klara som topp två i gruppen. De båda gruppfinalerna återstår dock. På tisdagskvällen möts lagen i Empoli.

Övriga lag: Bosnien-Hercegovina, Israel, Malta, Georgien.

Grupp C: Norge är obesegrat och möter på tisdagen grupptvåan Wales i Cardiff. En bit bakom jagar Belarus och Nordirland. Viss fördel för Norge dock, som kan bli EM-klart redan på tisdagen om det blir fler poäng mot Wales än vad Belarus tar mot Nordirland.

Övrigt lag: Färöarna.

Grupp D: Spanien leder gruppen med tre matcher kvar att spela. Bakom skuggar Polen (två poäng bakom) och Tjeckien (tre poäng bakom), som dock båda har spelat en match mer än Spanien.

Övriga lag: Moldavien och Azerbajdzjan.

Grupp E: Finland leder gruppen, men är bara en poäng före Skottland som har en match mindre spelad. På tisdagen möts lagen i Helsingfors i en gruppfinal. Där bakom jagar dessutom Portugal, som är tre poäng bakom Finland med en match till godo på finländskorna.

Övriga lag: Albanien och Cypern.

Grupp F: Sverige kan bli klart för EM om det blir seger mot Island i Göteborg på tisdagskvällen. Slovakien kan fortfarande nå andraplatsen, men det mesta talar för att det blir Sverige och Island som tar de två översta platserna.

Övriga lag: Ungern och Lettland.

Grupp G: Obesegrade Frankrike kommer att bli som sämst tvåa i gruppen, efter fem raka segrar så här långt. Nu ställs laget mot Österrike, också obesegrat hittills, i en tidig gruppfinal. Tabelltrean Serbien, som spelat två matcher mer än toppduon, kan som bäst nå andraplatsen.

Övriga lag: Nordmakedonien och Kazakstan.

Grupp H: Det är redan klart att det blir Schweiz och Belgien som gör upp om gruppsegern respektive andraplatsen. Troligen avgörs gruppen först när lagen möts i Leuven i sista kvalomgången. Schweiz kan dock säkra gruppsegern redan på tisdagen vid seger mot Rumänien om Belgien samtidigt förlorar mot Litauen.

Övrigt lag: Kroatien.

Grupp I: Tyskland har redan säkrat gruppsegern och är klart för EM. Irland har ett litet grepp om andraplatsen, men har bara en match – mot just Tyskland – kvar att spela (1 december). Det innebär att även Ukraina, som har redan avhängda Grekland och Montenegro kvar att möta, har andraplatsen inom räckhåll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons