A-
A+

Lakers jagar slutspelsplats utan LeBron James

LeBron James skadades under matchen i Dallas i helgen.
LeBron James skadades under matchen i Dallas i helgen.
BasketTT-AFP

Los Angeles Lakers har inte tappat hoppet om slutspel i den nordamerikanska proffsbasketligan. Men det ser betydligt tuffare ut utan lagets storstjärna på planen.

Annons

Annons

Det är oklart när LeBron James kan vara tillbaka på basketplanen igen. Under söndagens match mot Dallas vände Lakers ett underläge på 27 poäng och vann till sist, men till ett högt pris.

Lakers storstjärna, och världens genom tiderna främsta poänggörare i NBA, föll tungt i tredje kvarten. Han kunde fortsätta, men haltade av planen och har en skada i högerfoten. En del amerikanska medier uppger att han kan vara borta i veckor, något som klubben varken bekräftar eller förnekar.

Det är olyckligt att Bron föll, men skador är en reell del av vår sport. Vi måste kliva fram och hålla ställningarna tills dess att han är tillbaka, säger tränaren Darvin Ham.

Frånvaron är extra kännbar då Lakers för närvarande ligger på tolfte plats i Western Conference men jagar en tiondeplats, och därmed chansen att kvala in till slutspelet via den så kallade play in-turneringen.

Vi måste fortsätta att spela på rätt sätt, vi måste fortsätta att hålla samman och vi måste också fortsätta med uppdraget, säger Ham och fortsätter:
Uppdraget har inte förändrats för oss. Målet att säkra en playoffplats är fortfarande levande.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.