A-
A+

Lakers utslaget – LeBron skämtade bort OS

Los Angeles Lakers LeBron James deppade under den sjätte åttondelsfinalen mot Phoenix Suns.
Los Angeles Lakers LeBron James deppade under den sjätte åttondelsfinalen mot Phoenix Suns.
BasketTT-AFP

LeBron James verkar inte speciellt sugen på att spela OS-basket med USA i Tokyo.

Efter att LA Lakers slagits ut redan i åttondelsfinal av NBA-slutspelet promotade han i stället en animerad film med Snurre Sprätt.

Jag tror att jag spelar för Tune Squad i stället för i OS i sommar, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Regerande NBA-mästarlaget Los Angeles Lakers, med superstjärnan LeBron James i spetsen, är utslaget ur det amerikanska basketslutspelet efter en förlust mot Phoenix Suns (100–113) i den sjätte åttondelsfinalen och med totalt 2–4 i bäst av sju matcher.

Halvseriöst svar?

Efter matchen fick 36-åringen en fråga om hur han ser på att spela sommar-OS för USA i Tokyo. James svarade då, inledningsvis seriöst men sedan med ett leende, med att referera till filmen "Space jam 2", där han spelar huvudrollen, som har premiär i sommar.

Jag tror att jag spelar för Tune Squad i stället för i OS i sommar. Jag tror att det är där mitt fokus kommer att vara, på att besegra Monstars, eller Goon Squad som vi kallar dem nu. Det gick inte så bra mot Suns så nu har Goon Squad min uppmärksamhet i juli, säger han i ett klipp som ESPN publicerat på Twitter.

Annons

Annons

Historisk slutspelsförlust

Före förlusten mot Phoenix hade LeBron James, som gjorde 29 poäng i matchen, aldrig tidigare varit med och förlorat en match i NBA-slutspelets inledande runda. Under sina sejourer i Lakers, Cleveland Cavaliers och Miami Heat hade han varit med och vunnit 14 raka matcher i NBA:s åttondelsfinalspel, enligt CNN.

Förra året vann James och Lakers NBA-titeln efter totalt 4–2 i finalserien mot Heat.

"Space Jam 2" är en uppföljare till den klassiska animerade 90-talsfilmen "Space jam", där Michael Jordan spelade basket mot utomjordingar tillsammans med en rad tecknade figurer, bland annat Snurre Sprätt som är med även i uppföljaren

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss