A-
A+

Laleh intar Ullevi

Laleh blir den första den första svenska kvinnliga artisten som har en solokonsert på Ullevi.
Laleh blir den första den första svenska kvinnliga artisten som har en solokonsert på Ullevi.
MusikTT

Nu är det klart. Laleh bjuder in till sin största konsert hittills och spelar på Ullevi nästa sommar.

Om det hade gått hade jag hälsat på alla som kommer in, säger hon till TT.

Annons

Annons

'Jag kommer inte att hålla tillbaka. Eftersom det är en så stor spelning så kan man verkligen satsa', säger Laleh om sin konsert på Ullevi nästa sommar.
"Jag kommer inte att hålla tillbaka. Eftersom det är en så stor spelning så kan man verkligen satsa", säger Laleh om sin konsert på Ullevi nästa sommar.
Laleh har fått ställa in två turnéer under pandemin och ser fram emot att stå på scen igen.
Laleh har fått ställa in två turnéer under pandemin och ser fram emot att stå på scen igen.
Laleh släpper snart ett album på svenska. 'Det nya albumet har ganska målande låtar', säger hon.
Laleh släpper snart ett album på svenska. "Det nya albumet har ganska målande låtar", säger hon.

Konserten äger rum den 10 juni 2022. Då blir Laleh den den första svenska kvinnliga artisten som har en solokonsert på Ullevi.

Lösa planer på att spela på arenan har funnits ett tag – och efter året med inställda turnéer och framgångar med låten "Det kommer bli bra" tyckte hon att tiden var mogen.

Det har varit på tapeten länge, men nu kände jag att det är dags. Det känns så spännande och kul. Framför allt är det kul att få se fram emot en konsert efter det här året som varit, säger hon.

Planerna för konserten håller som bäst på att ta form. Vissa färdiga idéer tar hon med sig från årets inställda konserter, och när det är dags kommer hon att ha en helt ny skiva på svenska i ryggen.

Jag kommer inte att hålla tillbaka. Eftersom det är en så stor spelning så kan man verkligen satsa, ha kul och ta ut svängarna. Det nya albumet har ganska målande låtar och jag ska ge varje låt och varje tanke stor plats. Det kommer att vara en lekfull konsert och det kommer att hända mycket.

Starka minnen

Att spela i sin gamla hemstad betyder alltid mycket, berättar Laleh.

Det känns alltid lite som att komma hem när jag spelar i Göteborg. Det är ju så klart inte så att alla i publiken är mina gamla barndomsvänner eller lärare, men det känns lite så, säger hon.

Hon har också starka minnen kopplade till Ullevi – men de är inte musikaliska.

Jag gick inte på konserter när jag var liten, jag var mer en sporttjej. För mig är Ullevi kopplat till fotboll, när jag spelade matcher i Gothia Cup och när jag stod och fick autografer från fotbollsspelare. Det är lite extra speciellt att åka dit och få göra något som man inte ens vågade drömma om då, säger hon.

Konserten blir den största som Laleh har gjort.

Jag har spelat på festivaler med ganska stor publik, men annars tror jag att Globen är den största arena som jag har spelat på. Ullevi kommer definitivt att bli den största, säger hon.

Annons

Annons

Vill komma nära

Trots arenans storlek hoppas hon att det ska kännas att hon är nära sin publik.

Jag gillar att komma så nära publiken som möjligt, så jag har bett om att vara på långsidan så att alla kan se ordentligt och jag har bett om så långa catwalks som möjligt. Om det hade gått hade jag hälsat på alla som kommer in. Det är nog min artiga persiska sida, säger hon med ett skratt.

TT: Blir det gäster på scenen också?

Några gäster, absolut, men det är inte det som är huvudgrejen. Det kommer att bli väldigt händelserikt och lekfullt, men jag vill att man kommer dit för att man gillar mina låtar i första hand.

TT: Det går att tjäna rätt bra med pengar på en Ullevispelning, hur känns det?

Det känns bra! Då kan man slösa mycket också. Det gäller att inte hålla tillbaka någonting. Om jag vill ha en symfoniorkester eller någon speciell scenografi så kommer vi att ha det. Jag kommer att bygga världar på scenen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!