-
+

Lampic knäckte Svahn i spurten: "En skithelg"

Anamarija Lampic före Linn Svahn över mållinjen efter tuff slutspurt under söndagens final i sprintstafett i Ulricehamn.
Anamarija Lampic före Linn Svahn över mållinjen efter tuff slutspurt under söndagens final i sprintstafett i Ulricehamn.
SkidorTT

Linn Svahn och Maja Dahlqvist är inte omöjliga att besegra i sprintstafett trots allt.

I världscupen i Ulricehamn tog i stället Slovenien hem segern, före det svenska förstalaget.

Jag är himla besviken. För mig har det varit en skithelg, säger Svahn till SVT.

Annons

Annons

Inför söndagen hade varken Maja Dahlqvist eller Linn Svahn någonsin förlorat en sprintstafett i världscupen. Men någon gång ska vara den första.

Och trots att Svahn, som vunnit alla sprintlopp hon ställt upp och stått på benen i den här vintern (hon kraschade ut i kvartsfinal i lördagens individuella sprint), kom in på det avgörande upploppet i ledning, blev det ingen svensk seger.

"Så himla surt"

För ovanlighetens skull lyckades någon spurta ner Svahn och Annamarija Lampics imponerande avslutning ordnade i stället seger till Slovenien.

Jag är himla besviken. För mig har det varit en skithelg här. Men Lampic är oerhört stark i spurten, särskilt i skejt, så det är välförtjänt att hon tar det. Men det är så himla surt, säger Linn Svahn till SVT.

Sverige 1 (Dahlqvist/Svahn) blev tvåa och Schweiz (Laurien van der Graaff/Nadine Fähndrich) blev trea.

Det är en lurig bana. Vi är jäkligt nära att vinna. Det är en bra dag egentligen men det räcker inte till riktigt, säger Maja Dahlqvist.

Annons

Annons

Sent inkallad

Även Sverige 2 (Jonna Sundling/Hanna Falk) var med i matchen om pallplatserna, men Falk lyckades inte blanda sig i toppstriden på slutet och laget fick nöja sig med en femteplats.

Falk skulle egentligen inte ha kört alls, men kom in som sen ersättare till lördagens sprinttvåa Johanna Hagström, som kände sig krasslig.

Hanna gjorde en jättefin sistasträcka och sedan är den sista delen på banan oerhört svår att ta sig om på. Det är lätt att det blir trångt. Jag tycker att vi gör ett otroligt bra race, säger Sundling till SVT.
Jag tycker att jag gör en bra tävling men det blir väldigt tajt på slutet. Jag hamnar lite för mycket på innerkurva och låser mig lite, men jag har bara mig själv att skylla, säger Falk.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss