Landslaget får träna igen: "Jätteskönt"

Daniel Pettersson i landslagets tröja. Arkivbild.
Daniel Pettersson i landslagets tröja. Arkivbild.
HandbollTT

Handbollslandslaget har börjar resan mot VM i Egypten – och får träna tillsammans igen.

Jätteskönt. Det har varit en väldigt speciell vecka, säger högersexan Daniel Pettersson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den speciella veckan inleddes i tisdags när beskedet kom att mittsexan Anton Lindskog hade testat positivt för covid-19, bara ett par dagar in på VM-förberedelserna i Eskilstuna.

EM-kvalmatcherna mot Montenegro ställdes in, spelarna sattes i "familjekarantän" på hotellrummen och har sedan dess bara tillåtits träna tillsammans med sin rumskamrat.

Först på måndagsmorgonen – efter en ny runda med idel negativa provsvar i truppen – gavs ett efterlängtat klartecken för Blågult att träna ihop.

Vi har försökt göra det bästa av situationen. Jag och Jim (Gottfridsson) har kunnat promenera lite avskilt, gymmat och tränat handboll ihop bara vi två. Man får försöka ha humöret uppe, men det är självklart tråkigt att mest sitta instängd. Det var jätteskönt att vi fick en träning ihop och att inte någon mer har insjuknat, säger Daniel Pettersson, som mästerskapsdebuterade i EM förra året.

Flyger på tisdagen

Efter förmiddagens träning satte sig Sverige på bussen mot Malmö. Laget kommer äta på bussen som man inte lämnar förrän vid ankomst i Malmö, där man bor en natt innan ett chartrat flyg – tillsammans med Norge och Danmark – lyfter från Kastrup mot Kairo.

Varken Lindskog eller Albin Lagergren, som testade positivt innan han ens hann ansluta till truppen, är av förklarliga skäl med på resan. Men förhoppningen finns fortfarande att de ska kunna bli aktuella för spel senare under VM, som pågår ända till sista januari.

Sverige inleder gruppspelet på torsdag mot Tjeckien, som också har varit coronadrabbat under VM-uppladdningen.

Jag tycker att vi har löst den här situationen på ett otroligt bra sätt och haft fokus på vad vi kan göra hela vägen, säger förbundskapten Glenn Solberg.
Men det har ju påverkat oss eftersom vi behöver tid för att spela ihop oss, för att hitta tajmingen i försvar och anfall. Det är klart att man är väldigt beroende av det som landslagstränare, speciellt eftersom det är många nya spelare i truppen.

Annons

Annons

"Glädjer mig"

Solbergs första tid som förbundskapten har varit kraftigt präglad av coronapandemin, men nu ser norrmannen fram emot att äntligen få leda landslaget i VM.

Jag glädjer mig över att komma till Egypten och få spela ett mästerskap, säger han.
Ju mer tid vi får tillsammans, desto bättre kommer vi bli.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons