A-
A+

Landslagsbacken opererad – hoppas ändå på VM

Hanna Glas under en landslagsträning under EM i somras.
Hanna Glas under en landslagsträning under EM i somras.
FotbollTT

Landslagsbacken Hanna Glas har opererat knäet och blir borta hela säsongen. Hon riskerar dessutom att missa VM nästa sommar i Australien och Nya Zeeland.

"Jag har den bästa möjliga hjälpen runt om mig för att se till att vara mer än redo för VM nästa år", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Det var under den första träningen under landslagssamlingen i Visby, inför tisdagens VM-kvalmatch mot Finland, som Glas fick en känning. Hon körde dock individuell träning under några dagar innan hon lämnade Gotland.

Efter undersökning fick Bayern München-spelaren två val – fortsätta att spela, men på smärtstillande, eller åtgärda knäproblemet genom ett kirurgiskt ingrepp och ges möjlighet att dels både förlänga karriären, men även att minimera risken för men efter avslutad karriär.

Valde operation

I samråd med landslagsledningen, klubblaget och chefsläkare på Aspetar Clinic, beslutade 29-åringen att bli opererad. Bayern München skriver på sin webbplats att Glas genomgick knäoperationen under onsdagsmorgonen och att den var lyckad.

Det innebär dock att hon missar hela den kommande säsongen. Och att det kan bli tajt att hinna komma i form till VM i Australien och Nya Zeeland som spelas i juli-augusti nästa år.

"Jag är oerhört tacksam för det fina stödet jag fått och alla människor som jag har runt om mig. Jag är så ledsen att behöva missa denna säsong på det här sättet, och att inte kunna vara på fotbollsplanen", säger Glas.

"Jag vet precis vilket arbete som kommer att krävas och jag har den bästa möjliga hjälpen runt om mig för att se till att vara mer än redo för VM nästa år.”

Annons

Annons

Tre korsbandsskador

Glas har tidigare haft tre korsbandsskador som krävt operation. Den senaste gjorde att hon inte fick chansen att komma med i landslaget till EM 2017. Hon var med i VM-laget som tog brons 2019 och OS-laget som tog silver 2021. Under sommarens EM missade Glas kvartsfinalen mot Belgien på grund av covidsmitta.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.