A-
A+

Landslagschefen hoppas på Østberg-comeback

Ingvild Flugstad Østberg gjorde comeback i finska Ruka. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg gjorde comeback i finska Ruka. Arkivbild.
LängdskidorTT-NTB

Den norska skidstjärnan Ingvild Flugstad Østberg har åter tävlingsförbud av hälsoskäl, men den norske landslagschefen Espen Bjervig utesluter inte att hon kan komma tillbaka igen.

Det är absolut möjligt att få kontroll över det här igen, säger han.

Annons

Annons

Ingvild Flugstad Østberg har de senaste åren haft det motigt. Norskan tvingades stå över tävlande i över ett och ett halvt år, eftersom hon inte uppfyllde det norska skidförbundets hälsokrav.

Hon gjorde comeback i världscuppremiären i Ruka så sent som i slutet av november.

Vi hade en väldigt restriktiv plan framåt, för vi har trots allt en historik med det här, säger Espen Bjervig.

På annandagen kom dock beskedet att Flugstad Østberg åter igen måste vila, och att OS inte är en möjlighet, loppen i Davos blev för tuffa.

Vi skulle göra en hälsokontroll och då såg vi att det blev för tufft för henne. Det är väldigt tråkigt och såklart en svår motgång för Ingvild, säger han.

Någon konkret diagnos är dock inget som kommer att kommuniceras ut från landslagshåll.

Det medicinska är personlig information som jag inte kan gå ut med, men det handlar om balansen mellan träning och energiintag, säger Bjervig.

Vägen tillbaka är lång. Efter comebacken tog det bara tre tävlingar innan kroppen sade stopp igen. Men Bjervig utesluter inte att Østberg kan ta sig tillbaka än en gång.

Jag är ingen läkare, men hon måste få kontroll över sin hälsa för att fortsätta. Det är det ingen tvivel om. Fast det är absolut möjligt att få kontroll över det här igen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.