A-
A+

Landslagsmeriterad spelare åtalas för penningtvätt

En svensk fotbollsspelare åtalas för penningtvätt. Arkivbild.
En svensk fotbollsspelare åtalas för penningtvätt. Arkivbild.
FotbollTT

En svensk fotbollsspelare med landslagsmeriter åtalas för penningtvättsbrott.

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter.

Annons

Annons

Det hela ska ha ägt rum i januari 2018. I den misstänkta härvan rörande närmare 2 miljoner kronor fick spelaren 150 000 kronor insatt på sitt konto. Senare samma dag skickade han beloppet, som kom från den misstänkta bedrägerihärvan, vidare till andra mottagare uppdelat i mindre summor.

Spelaren och en annan person misstänks för penningtvättsbrott och en tredje person för grovt penningtvättsbrott. Spelaren visste att pengarna skulle komma men gjorde inga egna efterforskningar om pengarna härrörde från brott.

"Nej det gjorde jag inte. Jag gjorde inget speciellt. Jag frågade personen om det var något fuffens och det sade han att det inte var. Inget jag tänkte extra på. Personen bad mig då han hade problem med sitt egna konto. Jag minns inte vad problemet bestod av men det var något med hans konto", säger spelaren i polisförhör.

Spelaren hävdar att en vän vunnit pengarna på spel och att han bara ska ha hjälpt personen skicka vidare pengarna för att denne uppnått sin Swishgräns.

Spelaren nekar till brott.

Åklagaren Carl Eideland yrkar på villkorlig dom och böter för spelaren.

Jag förväntar mig en fällande dom, det är ett av kraven jag har på mig för att väcka åtal. Den påföljd som är aktuell vid fällande dom är villkorlig dom och böter. Det bör även beaktas att gärningen skedde för fem år sedan. Det är absolut inte på tal om fängelse som påföljd, säger han till Expressen.

Fotbollsspelaren har tidigare i år frikänts för ett liknande brott, skriver Aftonbladet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.