A-
A+

Landslagsspelarna gör sista Häckenmatchen

Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme i landslagets träningsdress i oktober. Arkivbild.
Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme i landslagets träningsdress i oktober. Arkivbild.
FotbollTT

På måndag löper Julia Zigiotti Olmes och Emma Kullbergs kontrakt med Häcken ut.

Onsdagens ödesmatch i Champions League borta mot Benfica blir landslagsspelarnas sista med den damallsvenska fotbollsklubben.

Har man ett kontrakt som räcker till ett visst datum så spelar man med mig, säger tränaren Robert Vilahamn.

Annons

Annons

Följetongen kring Julia Zigiotti Olmes och Emma Kullbergs vara eller icke vara i Häcken har pågått sedan mittfältaren och försvararen båda oväntat återfanns utanför startelvan i det damallsvenska bortamötet med AIK (0–0) i mitten av oktober, som kom att avgöra SM-guldstriden till Rosengårds fördel.

Landslagsspelarna hävdade att petningarna berodde på att de inte ville förnya sina kontrakt som löper ut på måndag, den 15 november, medan sportchefen Martin Ericsson och dåvarande tränaren Mats Gren sade att så inte var fallet.

Kort därefter blev det offentligt att både Zigiotti Olme och Kullberg kommer att lämna Sverige för spel utomlands. Ändå är båda med och kan spela i onsdagens viktiga Champions League-match borta mot Benfica i Lissabon, enligt nye tränaren Robert Vilahamn, och gör i så fall sina sista matcher för Hisingsklubben.

Ny i Champions League

På en presskonferens under tisdagen såg Vilahamn själv fram emot att kliva in i Champions League-gruppspelet där Häcken är pressat efter två inledande storförluster mot Lyon (0–3) respektive Bayern München (0–4).

Glad och förväntansfull. Kul att slänga sig in Champions League, säger han som i lördags debuterade på bänken i 2–3-förlusten borta mot Eskilstuna United i den damallsvenska slutomgången.

Annons

Annons

Pressat att vinna

Landslagsanfallaren Stina Blackstenius, som till skillnad från lagkamraterna Zigiotti Olme och Kullberg, valt att förlänga sitt kontrakt över CL-gruppspelet tror att Häcken kan ta en historisk första poäng på portugisisk mark.

Med fyra gruppspelsmatcher kvar är både Benfica, en poäng, och Häcken, noll poäng, pressade att vinna för att inte vara helt uträknade i grupp D där Lyon toppar gruppen på maximala sex poäng och Bayern München är tvåa på fyra. De två bästa lagen efter sex matcher tar sig till kvartsfinal.

Självklart hoppas jag att vi kan göra en bra match. Jag tycker att att det känns som att vi har en god chans, säger Blackstenius sittandes på presskonferenspodiet bredvid Vilahamn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.