A-
A+

Landslagsstjärnan om intresset: "Smickrande"

Fridolina Rolfö är redo för nya fotbollsäventyr. Efter mer än fyra år i tyska Bundesliga vill hon testa en ny liga från och med nästa säsong.
Fridolina Rolfö är redo för nya fotbollsäventyr. Efter mer än fyra år i tyska Bundesliga vill hon testa en ny liga från och med nästa säsong.
FotbollTT

Fridolina Rolfö lockas av England och Spanien. Sofia Jakobsson bekräftar att franska storklubben Lyon visat intresse.

De två svenska landslagsanfallarna omgärdas av flyttrykten inför nästa säsong.

Annons

Annons

Det är redan klart att Fridolina Rolfö lämnar tyska Wolfsburg efter säsongen. I mitten av januari kom beskedet att 27-åringen inte förlänger sitt kontrakt, som går ut i sommar.

För en spelare i Rolfös klass finns det givetvis gott om spekulanter. En av dem är en annan tysk klubb, hårdsatsande Eintracht Frankfurt. Rolfö vet om intresset, och tror att klubben – som en gång i tiden firade stora triumfer under namnet FFC Frankfurt – har något bra på gång.

Absolut, det har jag nåtts av. Det är såklart smickrande och kul att de visar intresse, säger Rolfö.
Det känns jätteintressant det de håller på med. De har värvat bra spelare och håller på att bygga något. Vi ska spela mot dem i cupfinalen, det säger också något.

Vill byta land

En flytt till ännu en Bundesligaklubb är trots det inte troligt, säger Rolfö som tidigare också spelat i Bayern München.

Jag har varit i Tyskland under en väldigt lång tid, i 4,5 år, så min prioritet är något utanför Tysklands gränser. En ny miljö, en ny fotbollskultur och en ny utmaning för mig – jag känner att jag behöver det och är redo för det.

De senaste åren har engelska Super League och spanska La Liga gått starkt framåt.

Det är två länder som känns väldigt intressanta. Det är kul att det finns många alternativ och att det händer mycket inom damfotbollen. Det finns många fler klubbar nu än när jag först gick utomlands.

Annons

Annons

CL-mästarna visar intresse

För Sofia Jakobsson är framtiden också oviss. Hon sitter på ett utgående kontrakt med Real Madrid, och har inte bestämt sig för om det blir en fortsättning i Spanien.

Det känns bra i laget, jag trivs bra i staden och fotbollen fungerar bra. Men jag har inte tagit något beslut, säger Jakobsson.

Hon erkänner att det finns intresse från ett antal klubbar, och att en är franska giganten Lyon, som vunnit Champions League de fem senaste åren. Jakobsson har tidigare gjort fem år i Montpellier, och trivs i den franska ligan.

De känner väl till mig lite sedan tiden i Frankrike också. Det är otroligt kul att det pratas om just världens bästa lag, det är kul att ett så bra lag har hört av sig.

En sak är i alla fall säker för både Rolfö och Jakobsson. En comeback i allsvenskan är inte aktuell i nuläget.

Sverige känns inte superlockande. Jag vill fortsätta spela utomlands och på en otroligt hög nivå. Jag vill minst göra ett par år till utomlands, om jag ens kommer att komma hem, säger Jakobsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!