Langer vann duellen mot DeChambeau

Bryson DeChambeau hade inget lyckat Masters.
Bryson DeChambeau hade inget lyckat Masters.
GolfAugusta, Georgia, TT:s utsände

Han var mångas favorit och den stora snackisen inför US Masters. När veckan på Augusta summerades var Bryson DeChambeau bland annat besegrad av 63-årige Bernhard Langer.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det blev en ganska spektakulär avslutningsdag för DeChambeau och Langer som hamnade tillsammans i samma treboll. DeChambeau, US Open-vinnaren som slår bollen längst av alla i startfältet, och Langer, den tyske "gubben" som slår kortast och debuterade i Masters innan amerikanen ens var född.

Ibland var jag tvungen att säga till mig själv: "gå vidare och sluta titta och spela ditt eget spel". Men det är kul att titta på och fascinerande hur de gör det, säger Langer efter 18 hål med sin betydligt mer långtslående konkurrent.
Det är ganska fascinerande. Ett helt annat spel.

"Coolt med golf"

Langer, 63, slutade tävlingen tre under par totalt och på delad 29:e plats efter en avslutande 71-runda. 27-årige DeChambeau var ett slag bakom på delad 34:e plats.

Även om jag bombar den förbi honom spelar han bättre än jag. Det är det som är coolt med golf, säger DeChambeau som har känt av yrsel under de senaste tävlingsdagarna.

Tidigare i veckan testades han på nytt för covid-19, men testet var negativt.

Jag måste fixa vad som händer där uppe i huvudet. Jag vet inte vad det är. Jag känner mig bara yr.

DeChambeau var besviken efter den förlorade möjligheten att följa upp US Open-segern i september med en ny majorframgång.

I början av veckan kändes det som att jag kunde ha en bra chans att vinna den här tävlingen om jag bara spelade mitt spel. Men jag gjorde alldeles för många misstag, säger han.

Annons

Annons

"Annorlunda upplevelse"

DeChambeau har som bäst varit 21:a i sina fyra Masters, medan Langer vann både 1985 och 1993 och nu spelade tävlingen för 37:e gången.

För första gången utan publik.

Det var en väldigt annorlunda upplevelse att inte ha några åskådare här, eller i alla fall väldigt få. Man hörde inga stora jubel. Jag kanske fick ett av de största i går när jag satte den där 20-metersputten. Då var det väl runt tolv personer som kollade, säger veteranen.

Redan i april väntar nästa Masters, då kanske med lite fler åskådare än i den här coronaanpassade upplagan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons