A-
A+

Länsstyrelserna: Behövs inte fler regleringar

Socialminister Lena Hallengren och civilminister Lena Micko har haft möte med landshövdingarna för att få en lägesbild av länsstyrelsernas tillsynsarbete. Arkivbild.
Socialminister Lena Hallengren och civilminister Lena Micko har haft möte med landshövdingarna för att få en lägesbild av länsstyrelsernas tillsynsarbete. Arkivbild.
PoltikTT

Folk skötte sig bra under valborg och första maj, var länsstyrelsernas samlade bild. Men många vill hitta ett sätt att ändå fira studenten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Under onsdagen höll socialminister Lena Hallengren (S) och civilminister Lena Micko (S) ett möte med länsstyrelserna. De pratade bland annat om tillsynen under valborgshelgen och om kommande firanden.

Särskilt vad gäller studentfirandet och bokningar av partybussar fortsätter frågorna att komma in.

Länsstyrelsen får svara på väldigt många frågor om vad som gäller kring det. Man tror att man ska kunna lösa det och genomföra det på något sätt. Det kommer inte att gå, säger Lena Hallengren om partybussarna.

Ett annat orosmoln som länsstyrelserna lyfte var att efterlevnaden för vissa regler verkar ha minskat, särskilt om att gå in en och en i butiker.

Går någon ändå in i grupp är det svårt att förhindra det, konstaterar Hallengren.

Länsstyrelserna anser inte att det behövs fler regleringar, enligt Micko:

Man ska aldrig stänga dörren för att saker kan hända men det är ändå efterlevnaden som är det viktiga.

Lena Hallengren lyfter att det finns ett högt tryck just nu om att öppna samhället mer.

Vi är i en liten brytningstid just nu där det å ena sidan finns väldigt mycket tryck på att vi ska öppna upp, att vi ska förbereda för det.
Samtidigt som vi vet att vi fortfarande har en stor smittspridning och ett stort tryck på vården. Vi skickar inte signaler om att det ska öppnas upp nu, men ska vi göra något om några veckor måste det skickas ut på remiss nu, säger Lena Hallengren.

Att regeringen behöver förbereda en återöppning, men inte nödvändigtvis genomföra den, riskerar att ses som dubbla budskap, anser hon.

De här dubbla signalerna är lite knepigt för oss alla just nu och vi måste ändå ta oss igenom den här tiden.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss