A-
A+

Larm om kränkningar hos svenska spelföretaget

Paradox Interactives kontor i centrala Stockholm. Arkivbild.
Paradox Interactives kontor i centrala Stockholm. Arkivbild.
SpelTT

Mobbning, könsdiskriminering och systematiska kränkningar – nu larmar anställda på svenska datorspelföretaget Paradox Interactive om arbetsmiljöproblem, skriver nyhetssajten Breakit.

Annons

Annons

I en medarbetarundersökning genomförd av fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer svarar 44 procent av deltagarna att de blivit utsatta för kränkande eller felaktig behandling på jobbet. Underlaget bygger på 133 av företagets drygt 400 anställda i Sverige.

Extra illa är det för kvinnliga anställda i undersökningen. Bland dem svarar 69 procent att har upplevt kränkande behandling. Anställda vittnar även om en tystnadskultur i företaget, och om att bolaget skyddar förövare på chefsnivå.

"Paradox är nu i en process för att ta in en extern, neutral firma för att genomföra en grundlig granskning av våra processer och en omfattande medarbetarundersökning", skriver Paradox kommunikationschef i en kommentar till Breakit.

I samma veva som undersökningen presenterades internt förra veckan avgick bolagets vd Ebba Ljungerud. Storägaren Fredrik Wester, som efterträdde henne på vd-posten, säger till nyhetssajten att det inte finns något samband.

Paradox ligger bakom succéserier som "Europa universalis" och "Crusader kings".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!