A-
A+

Larsson: "Jag känner mig trygg"

Sebastian Larsson.
Sebastian Larsson.
FotbollTT

Mot Finland spelar han på innermittfältet med Mattias Svanberg.

Men det hade lika väl kunnat vara med Kristoffer Olsson, Albin Ekdal eller Gustav Svensson – för Sebastian Larsson spelar det nämligen ingen roll.

Jag känner mig trygg med mina lagkamrater.

Annons

Annons

Finland på lördagskvällen och Armenien den 5 juni. Det är Sveriges två förberedande matcher inför EM-slutspelet som inleds borta mot Spanien i Sevilla.

Landslagets huvudfokus är så klart EM-premiären den 14 juni.

Men någon tanke på att spela ihop en startelva finns inte, det säger Janne Andersson.

Många får speltid

Förbundskaptenen kommer i stället använda träningsmatcherna på Friends arena till att låta så många som möjligt få speltid och därtill chansen att visa upp sig inför uttagningen av Sveriges första startelva i EM-slutspelet.

Det är ett upplägg som för Sebastian Larsson – kapten mot Finland och som i den matchen spelar innermittfältare tillsammans med Mattias Svanberg – inte har något problem med.

Jag tror det är naturligt med den trupp vi har. Jag tror folk inser att vi har en konkurrenssituation och möjligheter att spela på olika sätt beroende på hur man ser en matchbild, säger han under den avslutande presskonferensen för landslagets läger i Båstad.

Annons

Annons

"Trygg"

35-åringen säger också att det inte spelar någon roll med vem han spelar eller om han är en del av startelvan, eftersom han alltid förbereder sig enligt samma procedur som alltid och att den handlar om att han ska spela.

Och han känner heller inget speciellt behov av att spela ihop sig med någon särskild inför mästerskapet som väntar.

Om jag skulle starta premiären, med vem som helst, så är det inget som oroar mig. Jag känner mig trygg med mina lagkamrater och jag har spelat med många av dem innan, säger Sebastian Larsson som står inför sitt femte mästerskap.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!