A-
A+

Larsson: "Kommer att förstöra mycket"

AIK:s Sebastian Larsson i kamp mot Blåvittmittfältaren Alhassan Yusuf på Ullevi.
AIK:s Sebastian Larsson i kamp mot Blåvittmittfältaren Alhassan Yusuf på Ullevi.
FotbollTT

Besvikelse över förlusten mot IFK Göteborg. Men också över bland annat gamla klubben Arsenals vägval.

Sebastian Larsson oroas av storklubbarnas planer på en superliga.

Det kommer att förstöra mycket för många, säger AIK-mittfältaren.

Annons

Annons

Annons

Annons

Superligan har varit på tal länge. Men det slog ändå ner som en bomb i Fotbollseuropa när det i helgen stod klart hur långt storklubbarna hade kommit i sina planer.

I ett gemensamt uttalande skrev Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter, Juventus, Milan, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid och Tottenham att de kommit överens om att dra igång ligan.

Beslutet har fått hård kritik från många håll, bland annat från den brittiska regeringen.

D-liga?

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson, med ett förflutet i bland annat Arsenal, är också kritisk.

Spontant känner man väl att det är tråkigt. Jag tror, om man utgår från ett svenskt perspektiv att det här kommer att förstöra mycket för väldigt många, säger han efter 0–2-förlusten mot IFK Göteborg.
Inte minst den här drömmen om att nå sådana tävlingar, där du har möjlighet att springa ut på sådana arenor som du drömmer om som liten.

Bland annat är det med den planerade superligan oklart vad AIK och andra svenska lag kommer att ha att kämpa för i det internationella spelet, fortsätter Larsson.

Vad händer med dagens Champions League? Blir det som Europa League? Och vad blir det som svenska klubbar ska slåss om, någon form av D-turnering i Europa?

Annons

Annons

"Vore bisarrt"

Bland alla kritiker till storklubbarnas planer finns även det europeiska fotbollsförbundet Uefa, som meddelat att spelare som deltar i ligan kommer att stoppas från EM och VM.

Det skulle bland annat innebära att flera av Larssons svenska landslagskamrater skulle stoppas.

För det första har jag inte haft någon fokus på det i dag. Så jag har inte mer än sett det grova om det. Men det kan ju inte ske. Vad har spelare i det här fallet gjort för fel för att de ska uteslutas?
Det vore också bisarrt, två månader från ett slutspel. Ska de då stänga av spelarna? Det varken tror jag eller tycker vore ett sunt beslut.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr