A-
A+

Larsson om bubbellivet: Ingen uppoffring

Sebastian Larsson hoppas tiden i EM-bubblan blir lång.
Sebastian Larsson hoppas tiden i EM-bubblan blir lång.
FotbollTT

Bubbellivet skrämmer inte spelarna i EM-truppen.

De hoppas till och med på en längre tid som isolerade.

Det är ingen uppoffring, säger Sebastian Larsson.

Annons

Annons

Samlingen i Båstad handlar till stora delar om att leva i ett och samma sällskap.

Betydligt tydligare blir restriktionerna när landslaget återsamlas i Stockholm efter att spelarna och ledarna fått några dagar efter matchen mot Finland.

Då är det en helt stängd bubbla som gäller – och den kommer att förbli låst fram till att mästerskapet är över för Blågults del.

Från och med då är fysiska kontakter med utomstående förbjudet.

"Tufft"

För spelarna är det inget konstigt med det; dels är de vana att leva under liknande förutsättningar med sina klubblag, dels är det numera vad som krävs för att få spela EM.

Det är klart det är tufft att vara ifrån sin familj och sina barn, alla som har barn vet hur det kan vara. Men förhoppningsvis blir det här en lång period där vi inte får träffa dem, för det betyder att vi har varit lyckosamma och gått långt i EM, säger mittfältaren Sebastian Larsson.
Men det är ingen uppoffring. Det här är ändå något vi älskar att hålla på med och att få vara med i ett mästerskap och representera Sverige… Oavsett under vilka former det är så är det bland det största man kan göra.

Annons

Annons

Här för att spela EM

Kristoffer Olsson:

Hade det varit första gången så hade man nog klättrat lite på väggarna men nu är det lugnt, man är van. Vi vet att vi är här för att representera Sverige och spela EM. Att vara i en bubbla, det får man ta, säger mittfältaren.

Livet i bubblan innebär bland annat fasta platser i bussen och vid matbordet men också en hel del aktiviteter vid sidan av träningar och matcher.

Allt för att undvika hotelldöden.

Det gäller att man får bjuda lite på sig själv och att vi som lag får göra lite roliga grejer ihop vid sidan, så att man inte bara är inne och inte gör något. Man måste samla och hämta energi någonstans, säger Kristoffer Olsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!