Larsson tillbaka i Barcelona: "Mår underbart"

Alfred Schreuder, Ronald Koeman och Henrik Larsson – 'Barças' nya tränartrio.
Alfred Schreuder, Ronald Koeman och Henrik Larsson – "Barças" nya tränartrio.
FotbollTT

Henrik Larsson tar sig an sin största utmaning hittills som tränare. Den forne landslagsstjärnan blir assisterande till nye tränaren Ronald Koeman i La Liga-klubben Barcelona.

Larsson har skrivit ett kontrakt till sommaren 2022 med storklubben.

Jag mår underbart, säger "Henke" till Fotboll Direkt.

Annons

Annons

Ronald Koeman ska leda omdaningen av Barcelona som förödmjukades av Bayern München i Champions League-kvartsfinalen nyligen. Efter 2–8-förlusten mot de tyska mästarna tror många att en utrensning av de namnkunniga storspelarna väntar i fotbollsklubben.

Till sin hjälp får den nederländske tidigare försvarsspelaren landsmannen Alfred Schreuder – och Henrik Larsson.

Den nya tränartrion presenteras på Barcelonas hemsida med en nytagen bild där samtliga bär munskydd.

"Ingen tvekan"

"Koeman och Larsson lärde känna varandra som spelare i Feyenoord mellan 1995 och 1997. Nu, 23 år senare, återförenas de på Camp Nou där båda haft stor framgång", skriver Barcelona.

För Fotboll Direkt förklarar "Henke" att allting gått fort sedan han kontaktades om uppdraget i början av veckan.

När jag blev kontaktad av Rob (Jansen, agent) i tisdags angående Barcelona så fanns det inget att tveka över. Så det var en ganska kort process, säger han till fotbollssajten och konstaterar kortfattat:
Alfred och jag kommer att vara assisterande till Ronald Koeman.

Det blir Henrik Larssons första tränaruppdrag sedan han lämnade allsvenska Helsingborg i fjol. Han har tidigare även haft huvudansvaret för Landskrona Bois i superettan och Falkenberg i allsvenskan. Men aldrig tidigare tränat ett lag på högsta internationella nivå.

Annons

Annons

Bakom CL-triumfen

Henrik Larsson spelade i Barcelona mellan 2004 och 2006, vann La Liga två gånger och krönte sin tid i klubben med seger i Champions League 2006. Larsson låg bakom finalvändningen mot Fredrik Ljungbergs Arsenal med två målgivande passningar i 2–1-segern.

Även Koeman har spelat i Barcelona, mellan 1989 och 1995, under landsmannen Johan Cruyff som tränare. Då vann klubben La Liga fyra gånger samt Europacupen, föregångaren till Champions League.

Alfred Schreuder var den gångna säsongen tränare för Hoffenheim i Bundesliga, men fick sparken i juni.

Spanska ligan inleds den 12 september.

Rättad: I tidigare versioner har det felaktigt angetts tid för kontraktet. Rätt är till 2022. Det har också felaktigt angetts var Falkenberg spelade under Larssons ledning. Rätt är i allsvenskan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons