A-
A+

Lasch efter målen: "Inte riktigt mitt spel"

Frölundas Ryan Lasch firar sitt första mål i höst tillsammans med Max Friberg. Både Lasch och Jan Mursak blev tvåmålskyttar när Frölunda slog Brynäs med 5–3.
Frölundas Ryan Lasch firar sitt första mål i höst tillsammans med Max Friberg. Både Lasch och Jan Mursak blev tvåmålskyttar när Frölunda slog Brynäs med 5–3.
IshockeyTT

Poängkungen Ryan Laschs två första SHL-mål i höst visade vägen när Frölunda slog Brynäs med 5–3 i en jämn match i Göteborg.

Vi fick studsarna med oss i kväll, säger Ryan Lasch.

Annons

Annons

Frölunda tog ganska snabbt ledningen med 2–0. Jacob Nilsson petade in det första målet, sedan Brynäs släppt fram en passning från Anthony Greco parallellt med mållinjen.

Ryan Lasch sköt 2–0 i powerplay via en försvarares klubba, sedan Brynäs varit för många på isen.

Det var höstens första SHL-mål för "assistkungen" Lasch.

Vill skapa chanser

Men han tycker inte att självförtroendet påverkats av nollan i målkolumnen, intill de nio assisten på nu 13 spelade matcher.

Nej, inte alls. Jag vet att målskytte inte riktigt är mitt spel. Det är mer ett playmakerspel, med skapande av chanser för mina lagkamrater, säger Ryan Lasch.

Den 35-årige amerikanen har gjort massor av poäng för Frölunda under sina år i klubben, och vann bland annat SHL:s poängliga förra säsongen.

I andra perioden reducerade Linus Ölund för Brynäs, innan Jan Mursak ökade till 3–1 med ett snyggt mål.

Det var första fullträffen i höst även för Mursak. Slovenen har ändå varit en av Frölundas bästa spelare, och fick mycket beröm av tränaren Roger Rönnberg efter matchen.

Annons

Annons

"Försökte passa"

Även i tredje akten började Brynäs bäst. Mål av Johannes Kinnvall och Alexander Ljungkrantz gav 3–3.

Men med fyra minuter kvar att spela sköt Ryan Lasch 4–3, på nytt via en brynäsare.

Jag försökte passa, medger Lasch om målet.

Senare lyfte Jan Mursak in 5–3 i öppet mål, och blev också tvåmålsskytt.

Jag tycker att vi har haft många bra chanser tidigare, som inte gått in, säger Ryan Lasch när han jämför Brynäsmatchen med Frölundas tidigare prestationer i höst.

Mikko Manner, tränare i Brynäs, var mycket besviken med besöket i Göteborg. Laget var inte klart för tävling när matchen började, tyckte Manner.

Sedan hittar vi vägen att komma till 3–3, men tappar matchen. Jag är stolt över den där tredjeperiodskampen. Men samtidigt förtjänar vi inte mer, om vi inte kan spela bättre i hela matchen, säger Mikko Manner.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.