A-
A+

Lastbilsförare häktad efter våldsam olycka

En lastbilsförare har häktats misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott av normalgraden.
En lastbilsförare har häktats misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott av normalgraden.
TrafikTT

Föraren som körde den lastbil som tidigt på tisdagsmorgonen välte på E4 mellan Gränna och Jönköping med en last av 26 ton stålbalkar häktades på fredagen av Jönköpings tingsrätt.

Annons

Annons

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott av normalgraden.

Uppgifterna visar att lastbilen var uppe i 130 kilometer i timmen, säger kammaråklagare Klas Hellgren till Jönköpingsposten.

I lastbilen satt också en kvinna. Hon tog först på sig ansvaret för olyckan men ändrade sig senare. Hon begärdes häktad misstänkt för narkotikabrott av normalgraden men domstolen valde att försätta henne på fri fot.

Den tunga lastbilen välte från det norra körfältet ner på det södra körfältet. Det var bara lyckliga omständigheter som gjorde att olyckan inte fick allvarligare konsekvenser. Då olyckan inträffade nattetid var trafiken gles och ingen trafikant kom till skada.

Det kunde ha slutat väldigt illa. Omkring 80 meter av skyddsräcket har körts ner och trafiken var avstängd i runt 30 timmar. Dessutom inträffade ett dieselutsläpp i Vättern, säger åklagaren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!