A-
A+

Lastbilsolycka på E4 – förare smet

En lastbilsförare misstänks ha flytt från olycksplatsen. Arkivbild.
En lastbilsförare misstänks ha flytt från olycksplatsen. Arkivbild.
OlyckaTT

En lastbilsolycka ledde till stora problem i både tåg- och vägtrafiken norr om Söderhamn under fredagskvällen och natten mot lördagen. Föraren försvann från platsen, och ett vittne skadade sig och fick föras till sjukhus.

Det var lite smårörigt, säger Mats Länn vid polisen.

Annons

Annons

En lastbil välte över E4, norr om Söderhamn, under fredagskvällen. Larmet kom klockan 22.45.

Det är en annan lastbilschaufför som ser i backspegeln att fordonet bakom honom försvinner, och sedan att lysena pekar rakt upp. Så han misstänker att den kört av i södergående riktning, säger Mats Länn, regionledningscentralsbefäl vid polisen i region Mitt.

Lastbilen hade hamnat över vajerräcket och hindrade trafiken i båda riktningarna.

Det var en ganska rejält kraftig olycka. Lastbilen har ordentliga skador och har vält över vajerräckena. Men ingen förare var kvar på platsen när vi kom dit, man såg fotspår från förarhytten, säger Länn.

Hundpatruller sökte förare

Eftersom olyckan dessutom skedde på en viadukt över en järnväg fanns en oro att föraren hamnat på spåren, och hundpatrull sändes ut för att söka efter mannen, och tågtrafiken stoppades.

Efter en stund ser en annan patrull en man som går längs med E4, han blöder ur munnen och har trasiga kläder, säger Länn.

Polisen misstänker att mannen är föraren.

Han är gripen för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri. Det är lite oklart hur han har kommit över lastbilen, om den är tillgripen, säger Länn.

Annons

Annons

Känd av polisen

Mannen fördes till sjukhus för omplåstring, han är inte allvarligt skadad och är känd av polisen sedan tidigare. Ytterligare en person skadades i händelsen.

Vi har ett vittne som klev ur sin bil på olycksplatsen, som halkade och ramlade ned i diket från E4:an och bryter en arm eller skadar axeln. Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger Mats Länn.

Polisen hade vid 01-tiden inte lyckats få tag på det företag som äger lastbilen. Då hade tågtrafiken kunnat släppas på, och vägtrafiken beräknades inom kort kunna återupptas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!