A-
A+

Lättnad i Liverpool – spelare ute ur isoleringen

Liverpooltränaren Jürgen Klopp berättade att fyra av lagets spelare återvänt till träning. Arkivbild.
Liverpooltränaren Jürgen Klopp berättade att fyra av lagets spelare återvänt till träning. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Liverpoolspelarna Virgil van Dijk, Thiago Alcantara, Fabinho och Curtis Jones tränar igen efter att ha suttit isolerade efter ett covidutbrott i den engelska fotbollsklubben.

Killarna som varit isolerade, eller haft covid, är tillbaka, säger tränaren Jürgen Klopp.

Samtidigt noterar Premier League en rekordhög smittsiffra från förra veckan.

Annons

Annons

Lagets match mot Leeds på annandagen sköts upp efter att Leeds inte kunnat ställa upp med en tillräckligt stor trupp. Flera spelare var otillgängliga på grund av ett covid-19-utbrott, något som satt käppar i hjulet för flera klubbar i Premier League. Det var ett välkommet besked för Liverpool, vars tränare Jürgen Klopp varit kritisk till att mellandagsmatcherna spelas.

Det är omöjligt, vi har inte spelarna. Vi måste utgå ifrån att vi kommer att få ytterligare ett eller två covidfall, sade tysken då.

"Är som ett lotteri"

Även Liverpool har, om än i mindre utsträckning, haft problem med smitta i laget. Nu har dock fyra av spelarna, Virgil van Dijk, Thiago Alcantara, Fabinho och Curtis Jones, kommit ut ur sin isolering. Klopp har därmed en näst intill intakt trupp – åtminstone sett till covid-19-fall – inför mötet med Leicester på tisdag.

Thiago var den senaste, han kom tillbaka och tränade första gången i går. Nu har vi en ung spelare i isolering, samt två ur personalen, säger Jürgen Klopp.

Oron inför ytterligare positiva fall är dock påtaglig, säger han.

Det är riktigt knepigt, varje morgon när man kommer in så är det som ett lotteri. Man hoppas att allt är bra och sedan kommer det ett fall. Så det är läget nu, men bortsett från det mår vi bra.

Annons

Annons

Rekordmånga smittade

Liverpool ligger just nu tvåa i tabellen, på samma poäng som trean Chelsea och sex poäng bakom serieledande Manchester City, men med en match mindre spelad.

Flera av klubbarna i ligan har drabbats hårt av nya utbrott av covid-19-smitta, vilket ledde till att tre av annandagens traditionella matcher ställdes in – och 15 matcher totalt i december. Under tidsperioden 20–26 december noterade ligan ett rekordhögt antal positiva tester – 103 stycken, meddelar Premier League i ett uttalande.

Veckan innan var motsvarande siffra 90 stycken, vilket då var rekordmånga. Innan smittspridningen tog fart i december noterades ett fåtal positiva test i veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.