A-
A+

Laudrup: "Kalla mig inte girig och omoralisk"

-
FotbollTT-NTB

Reklamfilmen för Visit Dubai blev kostsam för Brian Laudrup.

Den danske fotbollslegendaren sparkas från TV2 och tidningen Politiken.

"Kalla mig inte girig och omoralisk, det är över gränsen", skriver han till Jyllands-Posten.

Annons

Annons

I reklamfilmen hyllar Brian Laudrup omgivningen i Dubai och konstaterar: "det är svårt att beskriva med ord, det är fantastiskt".

53-åringen pratar dock mest om fotboll, hur han upplevde fotbolls-VM i Frankrike 1998 och vad han tror om Danmarks chanser i slutspelet i Qatar som inleds i mitten av november.

I Danmark har inslaget tolkats som reklam för Qatar-VM – vilket inte har landat särskilt bra hos danskarna. Dessutom tog hans arbetsgivare, TV2 och tidningen Politiken, snabbt avstånd och beslutade att avsluta samarbetet med Laudrup.

Politiken stoppade podcasten Brian & Bolden.

"En situation där han gör reklam för VM i Qatar via Visit Dubai, det är för inkompatibelt med våra principer om kritiskt granskande och oberoende journalistik", säger chefredaktören Amalie Kestler i ett uttalande.

I skrivande form väljer nu Brian Laudrup, som blandat annat spelat för Bayern München, Fiorentina, Milan och Chelsea samt varit förbundskapten för herrlandslaget, att prata ut om situationen som uppstått.

"Man kan säga att jag har blivit ett ansikte utåt (för Dubai), men för mig handlade det om fotboll. Ni får gärna kalla mig naiv och kritisera mitt omdöme", skriver han till Jyllands-Posten.

"Men kalla mig inte girig och omoralisk, det är över gränsen."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.