A-
A+

Legendarens krav: Inga ryssar i NHL-premiären

I San Jose spelar bland andra ryske forwarden Aleksandr Barabanov, till höger. Arkivbild.
I San Jose spelar bland andra ryske forwarden Aleksandr Barabanov, till höger. Arkivbild.
IshockeyTT

Stoppa de ryska spelarna från NHL-premiären mellan San Jose och Nashville i Prag.

Det kräver den tjeckiske målvaktslegendaren Dominik Hasek.

Annons

Annons

57-åringen, som var en av NHL:s allra främsta målvakter under sina år i Buffalo och Detroit, vill att de ryska spelarna utesluts från matcherna i Tjeckien den 7 och 8 oktober, skriver sajten Hockeysverige. Det med anledning av Rysslands pågående krig i Ukraina.

Enligt Hasek delar det tjeckiska utrikesdepartementet hans ståndpunkt.

“Förra veckan skickade utrikesdepartementet ett brev till NHL:s Gary Bettman och Bill Daly att det inte ligger i Tjeckiens intresse att låta ryska spelare komma till vårt land och spela matcher under den 7 och 8 oktober. Vi vill inte främja ryska aggressioner här. Vi vill främst skydda våra och våra allierades liv”, skriver Hasek på Twitter.

Dominik Hasek har i en intervju tidigare i år sagt att han ska göra allt han kan för att matcherna inte ska spelas i Tjeckien om ryska spelare tillåts delta.

Inga matcher i Sverige

I november möter regerande Stanley Cup-vinnaren Colorado Columbus två gånger om i finska Tammerfors.

Matcherna i Finland och Tjeckien, tillsammans med Nashvilles och San Joses försäsongsmatcher i Schweiz respektive Tyskland i början av oktober, är en del av "NHL Global Series" där nordamerikanska hockeyligan placerar några matcher i Europa.

I år är första gången Sverige inte står värd för arrangemanget, som de senaste två säsongerna har ställts in på grund av coronapandemin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.