A-
A+

Lehner efter Twitterattacker: Ett rop på hjälp

Robin Lehner. Arkivbild.
Robin Lehner. Arkivbild.
IshockeyTT

Robin Lehner har haft ett möte med representanter för NHL, för att diskutera den svenske målvaktens anklagelser om att klubbar utan recept ger läkemedel till spelare.

De här senaste 72 timmarna har varit extremt svåra, säger han.

Annons

Annons

Den svenske NHL-målvakten skrev på Twitter under helgen att NHL-klubbar regelbundet delar ut ångestdämpande medicin, benzodiazepiner, i samband med resor.

Lehner var tydligt tagen vid en presskonferens efter mötet, som han beskriver som jättebra, men tillägger att de senaste tre dygnen varit tuffa.

Men också oerhört värdefulla för mig, för min karriär och mina livsmål, säger Lehner och fortsätter:
Det är inte lätt att göra det här, men jag hade ett snack med NHL och (spelarfacket) NHLPA i går. Jag ser fram emot att förändringar kan genomföras för att skydda en yngre generation.

Kallade tränare dinosaurie

30-årige Lehner, som har hyllats för sin öppenhjärtighet om bland annat sin bipolära diagnos, skrev en lång rad frispråkiga inlägg på Twitter i helgen, där han kom med flera anklagelser och attacker. Han påpekade att hans nuvarande klubb inte delar ut medicin till spelarna om det inte sker på läkares inrådan. Men han hävdar att Buffalo under hans tid där misskött honom under en fotledsskada.

"Jag dog nästan", hävdade Lehner, som också har varit kritisk till hur Buffalo vägrar låta långtidsskadade stjärnan Jack Eichel genomgå en ny form av operation för en nackskada.

Jag vill inte störa mitt lag i jakten på Stanley Cup, men det här en stor fråga för mig, människoliv är viktigare än en pokal för mig, säger Lehner vid presskonferensen.

Annons

Annons

"Rop på hjälp"

Han kallade också Philadelphias tränare Alain Vigneault för en "dinosaurie" som behandlar människor som robotar, och uppmanade klubben att sparka honom.

Lehner säger att han tidigare har försökt få igenom förändringar i NHL, utan att lyckas. Efter mötet säger han att han kommer att fortsätta kämpa för frågor kring psykisk ohälsa, men att han framöver ska göra det mer privat.

Den här helgen var ett rop på hjälp till den här ligan, ligan jag älskar och som har gett mig så mycket, säger Lehner.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.