A-
A+

Lehner tar strid för skadade NHL-stjärnan

Robin Lehner tycker att Jack Eichel borde få genomgå den operation han vill. Arkivbild.
Robin Lehner tycker att Jack Eichel borde få genomgå den operation han vill. Arkivbild.
IshockeyTT

Robin Lehner har varit frispråkig under sin karriär. Nu tar NHL-målvakten strid för stjärnan Jack Eichels rätt att få operera sin skadade nacke.

"Det borde vara hans rättighet att ta hand om sin egen kropp", skriver svensken på Twitter.

Annons

Annons

Buffalos lagkapten Jack Eichel har sedan i vintras haft problem med en nackskada och blir inte bättre trots omfattande rehabilitering.

Centern vill nu genomföra en relativt ny typ av operation som skulle innebära att en artificiell ryggkota sätts in. Men klubbledningen i Buffalo motsätter sig ingreppet eftersom det anses vara oprövat och därmed riskabelt, skriver Expressen.

Vegasmålvakten Lehner, som tidigare spelat med Eichel i Buffalo, har engagerat sig i frågan och anklagar både NHL:s spelarfack (NHLPA) och medierna för att situationen har uppstått.

"Var är NHLPA och alla NHL-spelare under dessa attacker mot vår valfrihet? Jack har hamnat i en galen situation, enligt mig. Och kritiseras av journalister, som gömmer sig bakom yttrandefrihet. När ska det bli slut på detta hyckleri?"

Relationerna mellan Buffalo, där även svenska spelarna Rasmus Dahlin och Linus Ullmark har framträdande roller, och Jack Eichel uppges vara låsta.

Eichel har fråntagits rollen som lagkapten och flera medier rapporterar att klubben vill byta bort honom till ett annat lag.

24-årige Jack Eichel draftades som nummer två av Buffalo 2015 och har gjort 139 mål och 355 poäng för 375 matcher i NHL.

Årets NHL-säsong inleds den 12 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.