A-
A+

Leipzigs tränare till attack mot svenske domaren

Andreas Ekberg visar det gula kortet till PSG:s målvakt Gianluigi Donnarumma under en het situation i Champions League-mötet mellan Leipzig och Paris Saint-Germain.
Andreas Ekberg visar det gula kortet till PSG:s målvakt Gianluigi Donnarumma under en het situation i Champions League-mötet mellan Leipzig och Paris Saint-Germain.
FotbollTT-AFP

Leipzigs tränare Jesse Marsch går till hård attack mot svenske domaren Andreas Ekberg efter gårdagens hetlevrade Champions League-möte med stjärnlaget Paris Saint-Germain.

Ärligt talat kändes det som att han ville ha en autograf av Neymar efter matchen, säger Marsch.

Annons

Annons

Emil Forsbergs tränare i Leipzig, amerikanen Jesse Marsch, anklagar Ekberg för att ha visat för stor respekt mot stjärnor som Neymar och Kylian Mbappe i gårdagens 2–2-match i Champions League.

Jag blev rejält arg redan från början över domarens insats. Några gånger kändes det ärligt talat som han ville ha en autograf av Neymar efter matchen. Jag har ofta upplevt att de stora klubbarna får all respekt från domarteamen, men inte de mindre klubbarna, säger han.

Ekberg varnade Marsch under matchen och delade sammanlagt ut tio gula kort, den övervägande delen till PSG som åkte på sex av varningarna under en het match. Neymar var en av PSG-spelarna som varnades.

Leipzig fick också två straffar, missade en och kvitterade till 2–2 i slutet av matchen genom inhopparen Dominik Szoboszlai på den andra. Där reagerade dock Marsch på att Ekberg gjorde en VAR-koll.

Den andra straffen var solklar, men han behövde ändå kolla VAR för att vara säker, säger Marsch.

Leipzig hade behövt vinna för att ha chansen till avancemang till åttondelsfinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.