A-
A+

Leksands lagkapten: "Släpp SHL-spelare till OS"

Patrik Zackrisson firar ledningsmålet mot Rögle.
Patrik Zackrisson firar ledningsmålet mot Rögle.
IshockeyTT

"Släpp SHL-spelarna till OS!"

Direkt efter 5–2-segern mot Rögle gjorde Leksands lagkapten Patrik Zackrisson ett upprop för SHL-spelare i vinterspelen:

Det kan ge dem jäkligt mycket energi och positiv erfarenhet. Då kan man inte ta den chansen ifrån dem.

Annons

Annons

Efter att det blev klart att inga NHL-spelare släpps till OS i Peking gick Frölundas tränare, Roger Rönnberg, ut och sa att han skulle göra allt i sin makt för att inte släppa i väg sina spelare till OS, som invigs den 4 februari.

Nu får han svar på tal av Leksands lagkapten Patrik Zackrisson, som själv spelade i OS i Pyeongchang 2018.

Det var en jättestor upplevelse för både mig, min familj och mina kompisar. Det påverkade flera, förutom mig själv. Jag förstår alla sidor och aspekter i den här frågan. Men i slutändan handlar det om den individuella spelarens möjlighet till en upplevelse. Det tycker inte jag man kan ta ifrån dem.

TT: Men förstår du inte oron hos vissa klubbar som kan förlora många spelare i ett viktigt skede under SHL?

Ja, det kan jag göra, men förhoppningsvis kommer spelarna tillbaka med jäkligt mycket energi och positiv erfarenhet. Sedan hoppas jag vi kan anpassa spelschemat efter OS, svarar Patrik Zackrisson.

”Det största”

Han återkommer flera gånger till hur mycket OS 2018 betydde för honom som människa och hockeyspelare. Därför hoppas Patrik Zackrisson att fler i SHL nu får uppleva samma sak.

OS är det största jag varit med om i min hockeykarriär. Det är något som jag tar med mig.

Det är så mycket mer än bara en hockeymatch i SHL, säger Patrik Zackrisson och fortsätter:

Det är inte många gånger som spelare i SHL och från övriga Europa för chansen att spela OS. Det handlar inte bara att få representera Sverige under ett OS, utan också att få vara där, känna atmosfären och uppleva allt vad det innebär. Man kan inte ta den chansen från dessa spelare.

Annons

Annons

Vinnarsnack

Om man bara ser till matchen mellan Leksand och Rögle verkar det som många leksingar hade OS-drömmar.

Dalalaget var riktigt bra med flera spelare som lyfte sig efter de allvarliga snack som laget hade efter förlustmatchen mot Timrå – deras femte raka nederlag.

Vi hade bra snack efter Timråmatchen, där vi inte alls kom upp i det beteende vi vill spela med där ute. Det har vi inte heller gjort stora bitar under den sista delen av säsongen, säger Patrik Zackrisson.

Han berättar att fokus var på försvarsspelet. Resultatet blev ett bländade anfallsspel mot Rögle där Leksand ledde med 4–0 efter 15 minuter. Slutresultatet skrevs till 5–2.

Nu gäller det för Leksand att fortsätta den här trenden:

Ja, det är viktigt att vi fortsätter bete oss på det här sättet vi gjorde i dag. Alla i laget måste inse att det räcker inte med att bara vinna tre av tio matcher, som vi gjort sista delen av säsongen, menar Leksands lagkapten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.