Leksandsbacken om corona: ”Dags att sätta in den stora yxan”

Peter Cehlarik, en av fyra målskyttar när Leksand körde över Frölunda. Arkivbild.
Peter Cehlarik, en av fyra målskyttar när Leksand körde över Frölunda. Arkivbild.
IshockeyTT

Jonas Ahnelöv fullbordade Leksands show när han gjorde 4­–0 mot Frölunda.

Men statsminister Stefan Löfvens allvarliga presskonferens om corona-läget grumlade den värsta segerglädjen:

Det ett jäkligt allvarligt läge. Det är dags att sätta in den stora yxan! Nu får det vara nog, säger Jonas Ahnelöv.

Annons

Annons

Känslorna i Leksand var verkligen upp och ner efter den starka segermatchen mot Frölunda, som grundlades i första perioden så dalalaget körde över serieledaren.

Men efteråt märktes det att regeringens skarpa presskonferens om corona hade påverkat spelarna.

Det som händer i världen gör hockeyn väldigt liten. Det är inga roliga rubriker man läser i tidningarna. Folk dör hit och dit. Samtidigt vet jag inte hur det kommer att fungera med hockeyn eftersom varje lag verkar få corona, säger Jonas Ahnelöv och fortsätter:
Om det fortsätter såhär vet jag inte hur man ska få in alla matcherna. Det går ju inte att spela hur många matcher som helst på rad. Jag tror att alla kommer att få corona. Vi i Leksand har inte fått det värsta än, peppar, peppar.

TT: Är det dags att pausa seriespelet tills smittan lugnat ner sig i samhället?

Jag vet inte. Det får SHL avgöra. Det handlar säkert om pengar och de kommer nog att göra allt de kan för att hålla ligan öppen, svarar Jonas Ahnelöv.

Skadan berör

Efter matchen är Jonas Ahnelöv en person som gärna tänker lite djupare. På isen är han en av de gladaste spelarna som gärna sprider trivsel både bland de egna och motspelarna. Speciellt nu när han kommit tillbaka på allvar efter den allvarliga skärskadan på halsen som var nära att kosta honom livet.

Nu känns det som jag verkligen vill ta tillvara på dagarna. Jag sticker inte under stolen med att jag fortfarande tänker på det som hände, även om jag försöker fokusera på rätt saker. Men det är svårt när man står framför spegeln. Då ser man det, säger Jonas Ahnelöv och verkar vilja känna på ärret vid halsen.

Annons

Annons

Poänggörare

Men kvällen mot Frölunda var hans festligaste på länge. Leksand spelade riktigt bra med Jonas Ahnelöv i centrum.

Vi gjorde en kanonmatch och alla killarna gjorde sitt jobb till hundra procent. Precis det som vi snackat om inför matchen, säger den breda Leksandsbacken som kände att Frölundaspelarna tappade fokus under deras tunga första period.
Det märktes att det inte fanns så mycket go hos dem och att de gnällde mycket på domaren, berättar Ahnelöv som dessutom gjorde mål. Hans tredje poäng i rad på de senaste tre matcherna. Kul statistik för en back.
Javisst, men det roligaste var att jag lyckades göra mål på ett slagskott. Det brukar jag ha svårt för, säger han och skrattar. TT
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons