Leksandskaptenen upprörd efter segern

Leksands Oskar Lang stod för det avgörande målet i mötet mellan Leksand och Färjestad.
Leksands Oskar Lang stod för det avgörande målet i mötet mellan Leksand och Färjestad.
IshockeyLeksand, TT:s utsände

Leksand slog Färjestad med 3-2 efter förlängning.

Efter matchen var lagkapten Patrik Zackrisson mycket upprörd över Marek Hriviks bortdömda mål som hade kunnat betyda tre poäng:

Det var ett solklart mål. Jag antar att domarna följer regelboken, men då får man förändra regelboken, säger han.

Annons

Annons

Patrik Zackrisson riktade även skarp kritik mot domarna Richard Magnusson och Wolmer Edqvist.

Mest upprörda känslor skapade beslutet att döma bort Marek Hriviks mål efter 15.51 i andra perioden, som hade betytt 2–1 till Leksand.

”Märkligt”

I C More förklarade domaren Richard Magnusson beslutet efter videogranskning:

Vi såg klart och tydligt hur vit nio hindrar målvaktens vänstra arm, plocken, i hans arbete. Då är det ej mål.

Patrik Zackrisson, som har nummer 9, svarar:

Han syftar på Matt Caito, jag var inte på isen. Men det är ett märkligt domslut eftersom det är ett hockeymål. Jag trodde att det är sådana saker man ändrat på i år för att det skulle bli mål i sådana situationer eftersom det var så många tveksamma situationer förra året. Även om de hade gjort mål mot oss i den situationen så är det mål.

Zackrisson fortsätter:

Jag tror att alla spelare i hela ligan tycker det ska vara mål. Det är inte så att vi tar bort målvaktens plockhandske först eller går in med den avsikten. Vi går inför att spela på en puck som är lös. Jag antar att de följer regelboken, men då måste regelboken förändras.

Annons

Annons

Mer domarkritik

Patrik Zackrisson var överlag besviken på domarparets insats.

Det är vi som är spelförande lag och har bara ett PP (powerplay) i hela matchen. Det speglar inte matcher där det lag som försvarar sig oftast gör mest dumheter för att försvara sig. Vi tog över matchen och det bättre laget brukar då få med sig utvisningar eftersom motståndarlaget är på efterkälken. Klart man blir frustrerad.

Detta var också kritik som Zackrisson framförde under matchen:

Man får försöka gnälla på dem i god ton, utan att domarna tar det personligt.

Matchvinnare

Även Oskar Lang, som gjorde sitt första mål för säsongen när han avgjorde i förlängningen, var kritisk över domsluten som resulterade i att han fick två utvisningar. Den sista utvisningen bidrog till Färjestads 2-2-mål.

Den första utvisningen är jättebillig, liksom den andra. Visst, jag "touchade" honom lite, men han ramlade ju nästan innan jag träffade honom.

Han var gladare över att ha blivit matchvinnare. Faktum är att Leksand vunnit sina tre senaste segrar efter förlängning och då har Oskar Lang haft en viktig roll i samband med alla avgörande målen.

Jag gillar mer yta, som blir då. Jag är bra man mot man och kan slå min gubbe. I dag var det också extra skönt att få göra årets första mål, säger Lang.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons