Lerin pustar ut: "Lättad att det är över"

Det var första gången som Lars Lerin deltog i direktsänd tv. Arkivbild.
Det var första gången som Lars Lerin deltog i direktsänd tv. Arkivbild.
TvTT

Efter ett avklarat uppdrag som julvärd i SVT har pressen äntligen släppt för konstnären Lars Lerin.

Jag var osäker på om jag skulle klara det, säger han till TT på julaftonskvällen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Vid tretiden på eftermiddagen tände han det traditionsenliga ljuset och presenterade Kalle Anka för tv-tittarna. Det blev sedan en lång dag framför kameran för Lars Lerin, och strax efter klockan tio på julaftonskvällen kunde han äntligen andas ut.

Det känns som att jag skulle kunna flyga en tur ut över trädtopparna, det är en sådan lättnad. Jag är glad över att jag klarade av det över huvud taget. Det var inte så lätt, säger han.

Även om Lars Lerin är en veteran i tv-sammanhang var det första gången han satt framför en kamera i direktsändning.

Pressen kommer ifrån mig själv, jag var osäker på om jag skulle klara det, hur jag skulle reagera på att vara i direktsändning. Jag är glad att jag inte hamnade i panik.

Under de få minuter han hade med tv-tittarna riktade Lars Lerin in sig på att skicka en tanke till dem som har det svårt, som är sjuka eller har någon anhörig som gått bort.

Jag hade övat på vad jag skulle säga och pratat igenom det för mig själv. Sedan fick jag god hjälp med vad jag skulle säga av producenterna.

TT: Blir det något julfirande nu?

Jag kan inte tänka mig mera jul just nu, men jag får väl försöka när vi kommer hem till barnen, då blir det julklappsutdelning. Nu vill jag bara in i duschen och gå och lägga mig, säger Lars Lerin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons