A-
A+

LHC-spelare fälls för filmning – tvingas böta

Linköpings NHL-meriterade amerikan Stefan Matteau, här i vit tröja, fälls för filmning. Arkivbild.
Linköpings NHL-meriterade amerikan Stefan Matteau, här i vit tröja, fälls för filmning. Arkivbild.
IshockeyTT

Linköpings Stefan Matteau fälls för diving – och straffas nu med böter.

"Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Stefan Matteau gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan", står det i beslutet från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Annons

Annons

För filmningen får Matteau betala 5 000 kronor i böter.

"Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", står det i disciplinnämndens bedömning.

Det var i Skellefteås 6–2-seger borta mot Linköping på tisdagen som Matteau ramlade efter en duell med SAIK:s Joakim Lindström, vilket ledde till att Lindström visades ut för interference.

"Pucken studsar ut i neutral zon och det blir kontakt mellan Lindström och Matteau. Lindström sätter ut sin handske som träffar lätt i ansiktet på Matteau som väljer att dra upp båda sina ben i ett försök att påverka domaren till att ta utvisningen. Det förekommer ingen kontakt mellan spelarna under axlarna som föranleder att Matteau tappar sina fötter", skrev SHL på sin webbplats om händelsen innan beslutet.

SHL:s domarchef, Tomas Thorsbrink, sade inför säsongen att ligan är inne på en farlig väg och syftade då på att spelare som förstärker situationer är ett problem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.