A-
A+

Lindahl: "Räknar inte med fler matcher"

Sveriges Hedvig Lindahl deppar efter Englands 3–0-mål.
Sveriges Hedvig Lindahl deppar efter Englands 3–0-mål.
FotbollSheffield, TT:s utsända

Caroline Seger har gjort sin sista EM-match.

För Hedvig Lindahl kan det ha varit sista landskampen över huvud taget.

Jag räknar inte med några fler matcher, säger hon.

Annons

Annons

Caroline Seger tackar publiken efter 0–4-förlusten mot England.
Caroline Seger tackar publiken efter 0–4-förlusten mot England.

Sveriges fotbolls-EM i England är över efter att hemmanationen kört över blågult med 4–0 i semifinalen på Bramall Lane i Sheffield.

Besvikelsen bland veteranerna Caroline Seger och Hedvig Lindahl, som båda kan ha gjort sin sista landslagsmatch, var tydlig. England gjorde bland annat tre mål på 28 minuter i andra halvlek.

Hedvig Lindahl blev tunnlad när Alessia Russo gjorde 3–0 med en klack och blev överlobbad när Fran Kirby lyfte in 4–0.

I dag spelade jag som att det var min sista match och jag hade hoppats på en till. Men jag räknar inte med några fler matcher, säger den 39-åriga målvakten.

"Han får väl ringa"

Lindahl skrev tidigare i juli på för Djurgården och kommer att fortsätta att spela. Men frågan är alltså om det blir fler landskamper?

Om Peter (Gerhardsson, förbundskapten) tycker att jag har något att ge i landslaget då får han väl ringa och prata med mig igen. Eller så är det dags att ge någon annan chansen, som kanske kan göra det bättre än vad jag kan, säger Lindahl.

TT: Känner du att (Jennifer) Falk och Zecira (Musovic) är på väg förbi dig?

Jag har tyckt länge att de gör bra grejer. Jag ser inte mig själv och vad jag bidrar med. Som jag säger, om coachen tycker att jag bidrar får han väl ringa.

TT: Men du tycker inte det (att du bidrar)?

Det blir svårare och tuffare konkurrens. Det krävs väldigt mycket för mig att vara den som blir vald hela tiden. Till slut kommer den dagen när man kanske bara ska släppa förbi någon annan. Men det är kanske Peter som får ta det beslutet.

Annons

Annons

Kan vara VM-backup

Nästa mästerskap är VM 2023 och om Lindahl inte längre är ett förstaval är det inte helt omöjligt att hon kan vara med som reserv.

Så skulle ett scenario kunna vara. Om han känner att han vill släppa fram någon annan skulle jag kunna vara med som backup. Vi får väl ta den diskussionen, säger hon.

Att 0–4-förlusten kan ha varit hennes sista landskamp är en svår känsla, säger hon.

Det är jättesvårt. Om jag frågar er om ni ska sluta som journalister i morgon, man vet ju inte, det är svårt. Det kanske var det sista, det kan ju vara det sista. Jag tar det som att det var det sista helt enkelt, säger hon.

37-åriga Seger var skadad under stora delar av mästerskapet och byttes in vid 0–2-underläge i den 51:e minuten i semin, efter Beth Meads 1–0-mål i första halvlek och Bronzes 2–0-mål i början av andra.

Blev irriterad

Caroline Seger var tidigt framme och tackade de tillresta svenska supportrarna. 37-åringen är vanligtvis inte den lättirriterade typen, men när hon får frågan om det samtidigt var ett avsked reagerar hon.

Varför skulle det vara ett avsked bara för att jag tackar fansen?, säger hon.
Varför skulle det vara det? Jag tackar alltid fansen.

Hur det blir med landslagsframtiden vet hon inte strax efter att slutsignalen gick på Bramall Lane.

Det är alltid så när man har varit med om ett mästerskap. Man måste samla sina tankar och klara av att ladda och se vad som händer framöver. Vi får se, säger hon.

Däremot blir det inget mer Europamästerskap. Nästa EM spelas om tre år.

Nej, det är rätt så realistiskt att det inte blir något EM, säger hon.

Hur det egentligen står till med Segers häl, som stoppade henne helt från två matcher samt att spela från start i semifinalen vill hon inte svara på. Men det råder ingen tvekan om att det har varit tufft att följa större delen av EM från sidlinjen.

Det kommer någon annan gång, inte i dag. Det har varit skitjobbigt att vara på sidan av och inte kunna hjälpa till. Att uppleva en turnering på detta sätt är inget som jag rekommenderar till någon.

En annan landslagsveteran, Kosovare Asllani, ser gärna att Lindahl och Seger fortsätter.

Ja, så klart. De är jätteviktiga för laget och det är fortfarande väldigt hög kvalitet i allting de gör. Självklart vill jag att de fortsätter, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.