Lindahls Atlético utslaget mot Barcelona

Hedvig Lindahls Altético Madrid förlorade med uddamålet mot Barcelona.
Hedvig Lindahls Altético Madrid förlorade med uddamålet mot Barcelona.
FotbollTT

Hedvig Lindahl och övriga i Atlético Madrid höll Barcelona stången i 80 minuter.

Då klev Kheira Hamraoui fram för fjolårsfinalisten i Champions League och avgjorde med matchens enda mål.

Barcelona är därmed klart för semifinal mot Wolfsburg.

Annons

Annons

Det var av flera skäl som Atlético Madrid gick in i Champions League-slutspelet som klar underdog mot Barcelona. Inte nog med att det var den spanska mästarklubben och fjolårets finallag i turneringen som stod på andra sidan planen inför kvällens kvartsfinal i spanska Bilbao.

"Rojiblancas", som laget från den spanska huvudstaden kallas, hade dessutom enorma störningsmoment inför mötet i form av fem bekräftade coronafall i laget.

Därför var det inte helt oväntat att Barcelona kontrollerade matchbilden och hade ett klart övertag sett till bollinnehavet – men särskilt många heta målchanser skapades inte.

Atlético Madrid, med Hedvig Lindahl mellan stolparna, stod länge emot Barcelonas tryck – men i den 80:e minuten tvingades den svenska landslagsmålvakten kapitulera.

I sin första tävlingsmatch för Atlético överlistades Lindahl av den franska mittfältaren Kheira Hamraoui som efter ett inlägg från norskan Caroline Graham Hansen tryckte bollen lågt in i nät.

Fler mål i matchen blev det inte och därmed är det slutspelat för den spanska ligatvåan Atlético Madrid i Champions League den här säsongen.

För Barcelona väntar nu Fridolina Rolfös Wolfsburg i semifinalen den 25 augusti.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons