A-
A+

Lindelöf skadad – missar mötet med Atalanta

Victor Nilsson Lindelöf är skadad. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf är skadad. Arkivbild.
FotbollTT

Beskedet förbundskaptenen Janne Andersson inte ville ha just nu – en dag innan han presenterar VM-kvaltruppen:

Victor Nilsson Lindelöf är skadad och missar Manchester Uniteds möte med Atalanta i Champions League.

Annons

Annons

Landslagskaptenen finns inte med i managern Ole Gunnar Solskjærs trupp till tisdagens match. Manchester United uppger på sin hemsida att mittbacken fick en smäll på dagens träning.

Skadans art framgår inte men enligt Solskjær rör det sig om en "lättare smäll". Det minsta Janne Andersson vill är att dras med osäkerhet kring mittbacken inför fotbollsherrarnas avgörande kvalmatcher mot Georgien (11 november) och Spanien (14 november).

I samband med att han blev pappa för andra gången missade Nilsson Lindelöf kvalet mot Kosovo i oktober men var tillbaka i startelvan mot Grekland några dagar senare.

Andersson har mittbacksproblem sedan tidigare. Filip Helander är skadad och Marcus Danielson sitter i karantän i Kina. Dessutom finns det frågetecken kring Carl Starfelt. Han klev av Celtics ligamatch i helgen.

Vi får vänta och se hur det är med Carl Starfelt. Han kände något i baksida lår. Han ska röntgas och sen får vi se, sade Celtic-tränaren Ange Postecoglou till BBC Radio Scotland enligt TV4 Fotbollskanalen.

Landslaget är nära att säkra minst playoffspel till VM, men kan också vinna gruppen och kvala in direkt till mästerskapet i Qatar i slutet av nästa år.

Janne Andersson presenterar sin trupp runt lunchtid på tisdagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.