Lindelöf: "Viktigt att möta de bästa"

Albin Ekdal och Victor Nilsson Lindelöf ser värdet i att hålla Sverige kvar i Nations Leagues A-grupp. Arkivbild.
Albin Ekdal och Victor Nilsson Lindelöf ser värdet i att hålla Sverige kvar i Nations Leagues A-grupp. Arkivbild.
FotbollLissabon, TT:s utsände

Sverige är på väg ut ur Nations League A-grupp efter tre raka förluster.

Men spelarna vägrar ge upp hoppet om att hålla sig kvar.

Jag tror bara det är bra och viktigt för Sverige att vi får möta de bästa hela tiden, säger Victor Lindelöf inför bortamötet med Portugal.

Annons

Annons

Efter förlusten borta mot Kroatien i söndags (1–2) ser prognosen dyster ut för Sverige för att kunna hålla sig kvar i högstadivisionen i Nations League. Med tre omgångar kvar krävs det att blågult börjar ta poäng för att kunna gå om kroaterna, som står på tre poäng hittills.

Det är väl ingen vild gissning att det står mellan Sverige och Kroatien om vilket lag som tar tredjeplatsen. Men då behöver vi samla ihop poäng och det är vi väl medvetna om. Det hade varit fint att sno en eller tre redan nu på onsdag (Portugal på bortaplan). Sen har vi en match mot Kroatien hemma som vi måste vinna, säger Albin Ekdal och tillägger.
Det är alltid roligare att möta bättre motstånd, framförallt när vi spelar bra och känner att vi kan mäta oss med dem.

Seedning

Ekdal får medhåll av flera lagkamrater. Alla är införstådda med att det finns fler fördelar än bara sportsligt att hålla sig kvar i högstadivisionen.

Det är jätteviktigt. Det handlar väl om seedningen till VM-kvalet, så det är jätteviktigt. Det handlar för oss om att ta poäng, säger Robin Quaison.

Annons

Annons

"Vill alltid vinna"

Förutom seedning finns det även en ekonomisk aspekt. Spel i A-divisionen ger Svenska fotbollförbundet runt 22-23 miljoner kronor mer i intäkter från Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) jämfört med andradivisionen. Dessutom är den sportsliga delen viktig för spelarna.

Man vill mäta sig med de bästa. Jag tycker själv det är roligt att spela i A-gruppen för vi möter de bästa nationerna och de bästa spelarna. Jag tror bara det är bra och viktigt för Sverige att vi får möta de bästa hela tiden, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons