A-
A+

Lindström fick matchstraff: Känsla av tomhet

Skellefteås Joakim Lindström lämnar isen efter att ha fått matchstraff i den femte och avgörande semifinalen borta mot Rögle. Skåningarna vann med 4–0 och är klart för SM-final.
Skellefteås Joakim Lindström lämnar isen efter att ha fått matchstraff i den femte och avgörande semifinalen borta mot Rögle. Skåningarna vann med 4–0 och är klart för SM-final.
IshockeyTT

Han tog semifinalserien mot Rögle till en femte och avgörande match.

Väl där åkte Skellefteåveteranen Joakim Lindström på matchstraff och slutspelet tog slut.

När man åker ut är det en känsla av tomhet, säger 37-åringen efter 0–4 i den femte semifinalen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var Skellefteås Joakim Lindström som tvingade fram en femte och avgörande semifinal mot Rögle i Skåne. I tisdagens fjärde match satte 37-åringen segermålet (2–1) på hemmais knappt åtta minuter in på förlängningen.

Nu blev han dubbel otursgubbe när allt skulle avgöras i Ängelholm. Efter 3.20 av den andra perioden blev Lindström utvisad för en hakning och med en sekund kvar av det numerära underläget satte Leon Bristedt ledningsmålet för Rögle.

Knappt åtta minuter in på den tredje perioden – när Rögle ledde med 2–0 – åkte han på matchstraff sedan Lindström satt klubban mellan benen på Röglebacken Moritz Seider.

Jag vet inte hur mycket jag ska kommentera. Givetvis kanske klubban är fel på ställe, men det är överraskande att det tog så hårt. Det är bara han (Seider) som vet hur hårt det där tog, säger Lindström.

Med fem minuters numerärt underläge som följd blev uppförsbacken för brant för Skellefteå, som föll med 0–4 till slut.

Matchen mot Rögle var Skellefteås tolfte på 19 dagar – detta sedan kvartsfinalserien mot Luleå gick till en sjunde och avgörande match. Lindström tror dock inte att det tuffa schemat påverkade utgången av den femte semifinalen mot Ängelholmslaget.

Vi kanske inte hade bästa energin från start, men ju längre matchen led arbetade vi oss in matchen. Det kändes som att chansen fanns, säger Lindström, som har spelat fem finaler med Skellefteå och på dessa tagit två SM-guld (2013 och 2014).
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?