A-
A+

Lingmerth tappade i US Open

David Lingmerth under andra dagens spel av US Open.
David Lingmerth under andra dagens spel av US Open.
GolfTT

Bogeyfri den första dagen och en delad andraplats. David Lingmerth lyckades dock inte lika bra under den andra dagen av US Open i golf. Efter fem bogeys föll svensken i resultatlistan.

Annons

Annons

Det blev en bogey redan på det andra hålet på The Country Club i Brookline utanför Boston. Han hämtade sig tillbaka till täten genom tre birdies fram till tionde hålet.

Men sedan gjorde han två bogeys i rad, på det 13:e och 14:e hålet. Och ytterligare en på det 16:e hålet och han avslutade även med en bogey. Lingmerth gick två över par för dagen och är ett under par totalt, vilket ger honom en 16:e-placering inför helgens spel.

Han är dock inte mer än fyra slag efter USA-duon Collin Morokawa och Joel Dahmen som är i delad ledning, fem under par totalt.

Bland dem som klättrade under fredagen finns fjolårsmästaren i US Open, spanjoren Jon Rahm, och årets US Mastersvinnare Scottie Scheffler, USA, som båda gjorde 67-rundor.

Lingmerth, 592:a på världsrankningen, tog sig in i tävlingen genom kval och kom slutligen med som reserv när Martin Kaymer tvingades avstå.

Sebastian Söderberg hänger också med skapligt i tävlingen efter 70 slag på fredagen. Han är ett över par totalt och delad 31:a.

För Jonas Blixt och Alex Norén är det färdigspelat efter sex respektive sju över par i sina två rundor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.