-
+

Linköpings andra raka – mål av Morley direkt

Nyss värvade Tyler Morley, till vänster, jublar tillsammans med Andrew Gordon i Linköpings seger med 2–1 mot Frölunda på bortaplan. De två kanadensarna gjorde var sitt mål när östgötarna skrällde.
Nyss värvade Tyler Morley, till vänster, jublar tillsammans med Andrew Gordon i Linköpings seger med 2–1 mot Frölunda på bortaplan. De två kanadensarna gjorde var sitt mål när östgötarna skrällde.
IshockeyTT

Efter tio förluster i rad tog Linköping sin andra raka seger: 2–1 mot topplaget Frölunda i Göteborg.

En fantastiskt stabil insats, säger Jonas Junland, lagkapten i Linköping.

Nyförvärvet Tyler Morley gjorde 1–0 själv och passade till segermålet.

Annons

Annons

Vissa värvningar ger resultat snabbt. Kanadensaren Tyler Morley, som gjort 33 SHL-matcher för Skellefteå denna säsong, presenterades på måndagen som ny spelare i bottenkämpande Linköping.

På tisdagskvällen petade Morley in 1–0 för Linköping mot Frölunda i powerplay efter 6.42.

Det är klart att det känns bra, säger Tyler Morley till C More.
Det har varit några galna dagar, sammanfattar Morley om den snabba övergången.

Svårt, sade Rönnberg

Morleys mål blev första periodens enda. Hemmalaget ägde oftast pucken, men hade svårt att skapa några riktigt vassa chanser. Linköping såg lite hetare ut och hade ett väl samlat försvarsarbete.

Och så fortsatte matchen.

Linköping vinner rättvist. Det finns en klokskap i sättet de spelar på som gör det jäkligt svårt för oss, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda.
Vi har jättemycket puck, och jag tror vi har rätt så mycket tid i anfallszon. Men den mesta tiden tillbringas efter sargerna, där vi blir fastklämda, fortsätter Rönnberg.

Stefan Elliotts kvittering, med ett skott från blå linjen, följdes snart av 2–1 för Linköping vid 16.57 i andra perioden.

Andrew Gordon störtade fram mot mål och petade in en passning från kedjekompisen Tyler Morley. Lagkaptenen Jonas Junland berömmer de två kanadensarna:

De har en fysisk dimension jag inte riktigt har sett på isen i vårt lag tidigare, säger Junland.

Annons

Annons

Jobbat med försvaret

Han tycker annars att försvarsspelet är den stora skillnaden mellan dagens Linköping och hur laget såg ut före tränarbytet. Bert Robertsson fick lämna klubben i början av januari, duon Johan Åkerman och Daniel Eriksson tog över.

Vi började i änden att vi ville ha ett bättre försvarsspel och hålla ihop laget bättre. Vi tyckte att vi hade gett bort för mycket mål, för lätta mål, säger Jonas Junland.

Linköping förlorade sina fem första matcher med de nya tränarna, men har nu visat ny styrka med två segrar i rad.

På slutet i den här förlustraden så var vi ändå bra, tycker Jonas Junland.
I de sista två matcherna har vi hittat en balans till offensiv också. Så det känns ju som att vi är på rätt väg, säger Junland.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss