A-
A+

Linköpings lagkapten: ”Vi skyddar vårt lag”

Linköpings lagkapten är kritisk mot sina fans och skyddar sitt lag.
Linköpings lagkapten är kritisk mot sina fans och skyddar sitt lag.
IshockeyTT

2–3 mot Leksand på bortaplan efter straffar – och sjätte raka förlusten.

Nu får Linköpings spelare återvända hem och möta en kritisk publik som börjar tappa tålamodet. Bland annat genom banderoller som berört flera i laget.

Annons

Annons

Jag har fler år i föreningen än vad de har tillsammans, många av de som hängde upp banderollen. Vi skyddar vårt lag, säger Linköpings lagkapten Jonas Junland.

Efter dåligt spel och förlust mot Malmö åkte Linköping till Leksand och förlorade med 2–3 efter straffar. På lördag är det retur i Linköping mot Dalalaget och spelarna i Linköping har inte glömt vad som hände i samband med senaste hemmamatchen.

Då hissade fansen en banderoll med orden ”Visa hjärtat!” Någon som tränaren Klas Östman erkänner berörde laget:

Vi har en publik som skickar upp banderoller och tycker vi är åt helsike för dåliga. Vi håller med om det. Men det är tufft att hantera. Det blir jobbigt framför allt för spelarna att lyfta från en sådan sak.

Kritisk kapten

Lagkaptenen Jonas Junland uppskattade inte den signalen från hemmafansen:

Jag har fler år i föreningen än vad de har tillsammans, många av de som hängde upp banderollen. Hjärtat finns där hela tiden hos oss. Tyvärr har prestationerna varit upp och ner, säger han och fortsätter:
Banderollens budskap köper jag inte. Men att de är missnöjda med prestationen. Det köper jag.

Matchen mot Leksand var ett steg i rätt riktigt för Linköping som började bra och avslutade bra, vilket resulterade i en poäng, men förlust genom straffar.

Nu ska Linköping möta sina besvikna fans.

Annons

Annons

"Som ett EKG"

Spelarna signalerar att den positiva trenden ska fortsätta på lördag, hemma i Linköping. Men tränaren Klas Östman är inte helt säker:

Vi har haft en tendens att spela som ett EKG. Vi har haft några insatser som vi har fallit igenom helt, främst på hemmaplan. Det blir ett hårt jobb för alla att lyfta. Vi behöver prestationer som inte är dåliga. Trovärdigheten finns inte där på samma sätt på samma sätt mot vår publik. Vi har lite att bevisa.

Skyddar laget

I den situationen betonar lagkaptenen Jonas Junland hur viktigt det är att de mer rutinerade kliver fram, både på och utanför planen:

Klas (Östman), tränarna, jag och kaptenerna tar mycket ansvar. Vi måste skydda gruppen.

TT: Hur tar de yngre spelarna situationen?

Vi tar hand om dem. Vi skyddar vårt lag. Vi som har varit med längst får ofta ta mest skit. Nu är inte poängen viktigast utan det vi kommit överens om inför matcherna. Gör vi det kommer vi att vinna många hockeymatcher.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.