A-
A+

Linus Videll lämnar Djurgården – för KHL

Forwarden Linus Videll lämnar Djurgården. Arkivbild.
Forwarden Linus Videll lämnar Djurgården. Arkivbild.
IshcokeyTT

Linus Videll lämnar Djurgården för spel med ryska Metallurg Magnitogorsk i KHL, uppger den nya klubben på sin hemsida.

Detta efter en infekterad konflikt med Stockholmsklubben.

Vi kände att med läget som utvecklats att det var naturligt för bägge parterna att skiljas åt som vi gjorde, säger Djurgårdens vd Thomas Kraft till Aftonbladet.

Annons

Annons

Kontraktet med den ryska klubben gäller säsongen ut.

"Jag blickar framåt och ser framåt emot att spela i Metallurg som har en stark position i KHL", skriver Linus Videll i ett sms till Aftonbladet.

Övergången bekräftas även av Djurgården, som skriver att man kommit överens om att avsluta kontraktet i förtid från och med dagens datum.

Forwarden, som värvades till Dif inför säsongen, har inte spelat för klubben sedan den 16 oktober i år och deltog innan det i totalt elva matcher.

Nu söker klubben en ersättare.

Det har ju varit enormt olyckligt att ha Linus och den kapacitet han besitter vid sidan om isen och då tänker jag även på tiden när han var fysiskt skadad. Vi har ett hål efter honom och vi kommer försöka förstärka, säger Kraft till Aftonbladet.

Videll har legat i konflikt med klubben kring anklagelser om kränkande särbehandling – där Djurgården i en internutredning kommit fram till att någon sådan inte förekommit, men att kommunikationen mellan spelare och ledare brustit.

I början av december uppgav Dif att Videll begärt att bli utköpt från sitt kontakt, som sträcker sig till 2023, men spelaren dementerade vid tidpunkten de uppgifterna.

Djurgården ligger sist i SHL och har haft en turbulent tid, där både sportchefen Joakim Eriksson, tränaren Barry Smith och nu även lagkaptenen lämnat klubben.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.